V REGIÓNE TRNAVA PRICHÁDZA VÍKEND PLNÝ PODUJATÍ

 Prvé septembrové dni v trnavskom regióne budú opäť plné hudby, tradičných jarmokov a rozlúčok s letom. V ponuke podujatí sa nájde niečo pre všetkých. Pripravili sme pre vás tipy na množstvo víkendových akcií v Trnave a v neďalekých obciach Dolná Krupá a Biely Kostol.

 

TRNAVA

Vône jesene vo vinárstve Mrva a Stanko

 

Siedmy ročník podujatia Vône jesene, ktoré organizuje známe trnavské Vinárstvo MRVA & STANKO, sa uskutoční v sobotu 7. septembra. Trnavskí vinári ponúknu návštevníkom ochutnávku prvého burčiaku a nových vín ročníka 2023. Podujatie sa začne o 13:00 h a potrvá do 21:00 h v priestoroch vinárstva.

„Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť ochutnať prvý burčiak a naše nové vína, ktoré doplní výborné jedlo. Hostia sa môžu tešiť na sezónne špeciality, typické pre toto obdobie,“ uvádza Peter Stanko z Vinárstva Mrva & Stanko.

Tak, ako už býva dobrým zvykom, podujatia organizované známym trnavským vinárstvom dopĺňa hudobný hosť.


„V tomto roku to bude ľudová hudba skupiny Nebeská muzika z Terchovej. Ich program odštartuje o 17:00 h a obľúbený slovenský repertoár tejto skupiny dotvorí autentickú atmosféru,“ zakončuje Peter Stanko.


Viac informácií o podujatí na: https://www.facebook.com/events/víno-mrva-stanko-as/vône-jesene-v-mrva-stanko-2024/464203603216021/

 

DOLNÁ KRUPÁ

Rozárium hudby 2024


Anglický park v Dolnej Krupej, neďaleko Trnavy, aj tento rok privíta obľúbené hudobné podujatie. V sobotu 7. septembra sa tu uskutoční už piaty ročník komorného koncertu Rozárium hudby 2024. Návštevníci sa môžu tešiť na pestrý program, ktorý zahŕňa aj komentované prehliadky areálu a ochutnávky medoviny.


Zahrajú domáci i zahraniční hudobníci


Návštevníci sa môžu tešiť na interpretácie slovenských umelcov. Klaviristka Jordana Pavlovičová a violončelista Jozef Lupták predvedú Beethovenove variácie pre violončelo a klavír na tému z Mozartovej opery „Čarovná flauta“, Hummelovo brilantné Septeto a jedno z najpopulárnejších klavírnych diel všetkých čias – Sonátu „Patetická“.

Medzi účinkujúcimi sa predstaví aj renomovaný rakúsky klavirista Gottlieb Wallisch. Tento umelec, ktorého medzinárodnú kariéru odštartovala spolupráca s legendárnym huslistom a dirigentom Sirom Yehudim Menuhinom, je známy svojimi vystúpeniami v prestížnych koncertných sálach, ako sú Carnegie Hall a Wigmore Hall.


Sprievodný program

Prvá septembrová sobota bude v obci neďaleko Trnavy ideálna na rodinný výlet. Organizátori si pre návštevníkov pripravili komentovanú prehliadku Rozária M. H. Chotekovej a tiež ochutnávku medovín vo Včelej kaviarni medovinárstva Apimed.

„Park kaštieľa v Dolnej Krupej je výnimočné miesto, ktoré stojí za to navštíviť. Sprievodcovia v dobových kostýmoch priblížia históriu šľachtického sídla, ktoré bolo kedysi považované za jedno z najkrajších v Uhorsku. Hostia by určite nemali vynechať ani návštevu Medolandie, najznámejšieho turistického lákadla, ktoré preslávili svetovo oceňované včelie výrobky a súkromné rozárium s viac než 250 odrodami ruží,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke: https://krajzazitkov.sk/kampan/rozarium-hudby-24/

 

BIELY KOSTOL

Rozlúčka s letom


Obec Biely Kostol srdečne pozýva všetkých obyvateľov a návštevníkov na podujatie Rozlúčka s letom, ktoré sa uskutoční v sobotu 7. septembra 2024 na futbalovom ihrisku v Bielom Kostole. Tento rok sa podujatie ponesie v duchu westernovej tematiky a prinesie množstvo zábavy pre všetky vekové kategórie.


„Rozlúčka s letom je skvelou príležitosťou, ako spoločne ukončiť letné prázdniny a vychutnať si posledné dni leta v príjemnej atmosfére. Pripravili sme pre návštevníkov bohatý program plný zábavy, a veríme, že si každý nájde niečo, čo ho poteší,“ uviedla starostka obce Iveta Paulová.


Organizátori v tomto roku premenia tamojšie futbalové ihrisko na westernovú arénu, kde budú pre návštevníkov pripravené rôzne aktivity a atrakcie. V programe vystúpia miestne folklórne súbory DFS Bílokostolanček a FS Bílokostolčané, ako aj tanečná skupina StepUP. Deti sa môžu tešiť na skákací hrad, zábavné hry, penovú diskotéku, maľovanie na tvár a opekačku.


Viac informácií o podujatí nájdete na stránke obce: https://www.bielykostol.sk/m/zivot-v-obci/aktuality/rozlucka-s-letom-v-bielom-kostole-1261sk.html

 

Zdroj foto: Región Trnava, Trnavský kraj zážitkov, Mrva&Stanko, Biely Kostol

 

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na www.regiontrnava.sk/produkt/turisticke-informacne-centrum .

 

 

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

 

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.