V lete dostávajú vlasy zabrať: Ako sa o nich správne starať?

Leto je v plnom prúde a väčšina z nás si užíva slniečko a teplé dni naplno. Zatiaľ čo ochrana pokožky pred slnkom je pre nás samozrejmosťou, na vlasy často zabúdame, pritom dostávajú poriadne zabrať. Akonáhle sa s letom rozlúčime, naše vlasy sú lámavé, suché, bez lesku s rozstrapkanými končekmi. Veľakrát preto neostáva nič iné než siahnuť po nožničkách a vlasy skrátiť. Ak ale nepodceníte starostlivosť a upravíte vlasovú rutinu, môžete mať krásnu a zdravú hrivu aj na jeseň.

Fénujte s rozumom

Počas leta sú naše vlasy vystavené intenzívnemu teplu a preto je zbytočné ich zaťažovať teplom aj doma. Napriek tomu že sa odporúča úplne vynechať fénovanie, žehlenie a používanie ďalších tepelných pomôcok, vlasoví odborníci radia vlasy vždy vyfúkať. Známy kaderník Tomáš Arsov vyvracia mýty o fénovaní a tvrdí V mokru a vlhku sa darí baktériám, vďaka ktorým vznikajú zápalové ložiská. A ako sa to prejavuje? Vznikajú lupiny a vlasy sa viac mastia.“ Nemusíte preto na tepelné pomôcky úplne zanevrieť, ale používajte ich s rozumom. Skúste napríklad produkty, ktoré kombinujú viacero funkcií, tak aby ste vlasy príliš dlho nezaťažovali. Napríklad novinka BaByliss Air Wand dokáže vlasy vyfúkať, narovnať a dodať im objem pomocou dvoch nástavcov. To znamená, že vám nahradí žehličku i kulmofén zároveň. Naviac vďaka režimu Ultra-Care, kedy sa automaticky strieda teplý a studený vzduch, vlasy nezaťažuje a chráni ich pred poškodením.

SPF nielen na pleť

Rovnako tak ako chránime pleť pred slnkom, by sme si mali chrániť aj vlasy. Najjednoduchším riešením je pokrývka hlavy. Ta chráni nielen naše vlasy, ale aj zdravie. Taký úpal nie je žiadna sranda a obzvlášť v letných dňoch je dôležité dávať si pozor. V dnešnej dobe sú dostupné aj SPF produkty na vlasy. Vybrať si môžete šampón v kombinácii s maskou na vlasy s ochrannými UV filtrom alebo zvoliť SPF sprej, ktorý sa dá aplikovať kedykoľvek počas dňa. Niektoré SPF produkty sú dokonca univerzálne a dajú sa použiť aj na pleť, aj na vlasy. A ako bonus ušetria vám miesto v kabelke.

Bez kondicionéru a masky v lete ani krok

Jedným z najdôležitejších krokov letnej vlasovej rutiny je kondicionér a maska. Naše vlasy sú v lete nadmieru vysušené a lámu sa. Kondicionér pomáha uzamknúť vlhkosť vo vlasoch, zabraňuje krpateniu, lámaniu a rozstrapkaným končekom. Taktiež správna maska vám dokáže s vlasmi spraviť hotové zázraky. Ideálny je taký produkt, ktorý obsahuje ochranné UV filtre. Masku môžete aplikovať raz až trikrát týždenne, a to buď pred, alebo po umytí vlasov. Tip: Pre hĺbkovú starostlivosť – nechajte ju pôsobiť celú noc.

Pozor na chlór a slanú vodu

Nielen slniečko ale aj chlór a slaná voda dokážu vlasy pekne potrápiť. Obzvlášť blondínky by si mali dať pozor. Predtým než sa pôjdete kúpať do bazénu, opláchnite si vlasy obyčajnou vodou. Vlasový folikul sa otvorí a nasaje túto vodu namiesto tej chlórovanej z bazénu. Po plávaní si vlasy dôkladné umyte, aby ste z nich dostali chlórovú vrstvu, ktorá vlasy poškodzuje a blond naviac farbí do zelených odtieňov. Pre ešte väčšiu ochranu použite masku alebo ochranný sprej určený priamo na vlasy vystavené chlóru a slanej vode.

Dejte si pauzu od farbenia

S chlórom a slnečnými lúčmi súvisí aj poslední tip a to obmedzenie farbenia vlasov. Skúste preto s farbením počkať až po lete. Prečo? Vplyvom slanej vody, chlóru a slnka farba stráca lesk. Farbené vlasy sú naviac v lete oveľa viac náchylné k poškodeniu. Dajte radšej prednosť podstrihnutiu končekov a hĺbkovej výživy vlasov, ktorá zabráni ich vysušeniu a poškodeniu.

Tip:

BaByliss AS6550E Air Wand nahradí fén, žehličku a kulmofén

Od mokrých vlasov k perfektnému vlasovému stylingu. BaByliss AS6550E Air Wand vám s pomocou 2 nástavcov dokáže vlasy vysušiť, narovnať a vyfúkať ako od kaderníka. Multistyler má funkciu duálnej ionizácie, ktorá zabraňuje krepateniu a poletovaniu vlasov a zároveň udržuje vlasy hydratované. O šetrný styling sa postará ultra-care režim striedajúci teplý a studený vzduch. Môžete si zvoliť jedno z 3 nastavení prúdenia vzduchu a z 4 nastavení teploty. Air Wand vlasy vysuší až o 20 % rýchlejšie než fén s DC motorom a až dvakrát rýchlejšie než bežný kulmofén. Vďaka jedinečnému a špeciálnemu designu narovnáte vlasy už od korienkov. O rýchle zahriatie a ľahký sklz sa postarajú odolné keramické doštičky.

Balenie obsahuje multistyler Air Wand, nástavec na žehlenie vlasov a oválny nástavec pre objem a tvarovanie. Pre viac informácií navštívte www.bodylovers.sk