Už žiadne žehličky na vlasy a vyrovnávacie kozmetické prípravky - doprajte si brazílsky keratín!

 

Zima je ročným obdobím, keď sú naše vlasy extrémne namáhané. Sú vystavované vplyvu mrazivého počasia, ktoré sa strieda s prekúreným vzduchom v interiéroch domácností, škôl a pracovísk. Stále „in“ sú rovné a hladké vlasy. K dosiahnutiu tohto efektu využívame pravidelne služby žehličiek na vlasy a vyrovnávacích prípravkov od výmyslu sveta. V dôsledku týchto faktorov sú naše vlasy bez života a lesku.
 
Po dlhej zime si vlasy zaslúžia trochu rozmaznávania. Odmenia sa nám stonásobne prostredníctvom krásneho a zdravého vzhľadu. Výživu môžeme vlasom dopriať prostredníctvom brazílskeho keratínu.
 
Kúra sa podieľa na výraznej regenerácii vlasov poškodených chemickými zásahmi. Vhodná je na rozštiepené a unavené vlasy. Ak túžite po rovných vlasoch, keratínová kúra je to pravé. Brazílsky keratín vyživí vlasy zvnútra a zároveň ich vyhladí. Vyrovnávacie kozmetické prípravky môžete po aplikovaní brazílskeho keratínu hodiť do smetného koša! Tento efekt vydrží až štyri mesiace, čím sa výrazne skráti čas potrebný na ich každodennú úpravu.
 
Čo by ste mali o tejto kúre vedieť?
 
Kúru v podaní brazílskeho keratínu môžete absolvovať po farbení vlasov alebo melíre či chemickom vlasovom ošetrení. Ak ste využili rôzne iné vlasové kúry, môžete si dopriať aj keratínovú vlasovú kúru. Avšak pozor! Dôležitý je odstup v rozmedzí aspoň dvoch týždňov. Kúru možno aplikovať aj na detské vlasy od veku 7 rokov. Nevhodné je však kúru absolvovať počas tehotenstva.
 
V prípade, že ste už kúru vlasom dopriali a je ich potrebné znovu nafarbiť vždy dodržiavajte časový odstup v trvaní 14 dní.
Účinky kúry vydržia až štyri mesiace. Všetko však závisí od kvality a štruktúry vlasov. Túto skutočnosť treba konzultovať s kaderníkom.
 
Veľmi podstatnou záležitosťou je následná starostlivosť o vlasy ošetrené brazílskym keratínom. Vyhýbajte sa prípravkom s obsahom chloridu sodného. Ideálne je využívať služby prípravkov špeciálne určených na starostlivosť vlasov ošetrených keratínom.
 
Zásady, ktoré je nutné dodržať po aplikovaní brazílskeho keratínu
 
Nezabúdajte, že bez ohľadu na stav vašich vlasov po aplikácii brazílskeho keratínu do vašich vlasov, ich môžete umyť až po štyroch dňoch. Rovnako do tejto doby nenoste gumičky, sponky ani štipce. Vlasy nechajte voľne rozpustené, aby sa účinky kúry prejavili úplne naplno. Zároveň platí zásada – žiadny lak na vlasy, tužidlo ani gél!
 
Zhrňme si najdôležitejšie fakty. Po aplikovaní kúry je dôležitý časový interval 96 hodín. Počas tejto doby sa vyhnite umývaniu vlasov a akémukoľvek inému ošetreniu. Čo však v prípade, keď vás nepripravenú zastihne dážď alebo husté sneženie? Vlasy rýchlo a šetrne vysušte. V niektorých prípadoch je nevyhnutné použiť žehličku na vlasy. Vyhýbajte sa bazénom, saunám a vírivkám. Vlasy počas tejto doby potrebujú absolútny pokoj.
 
Miroslava Miková