UTAJENÉ KURACIE STEHNÁ
Suroviny:
vykostené kuracie stehná bez kože
kuracie pečienky
pór, grilovacie korenie, soľ čierne korenie mleté,
kečup (najlepšie pikantný), sójová omáčka
Postup:
Stehná osolíme, okoreníme a posypeme grilovacím korením. (Takto s troškou oleja môžeme nechať odstáť aj niekoľko hodín). Na panvici sprudka opekáme cca 5 min z oboch strán - konečná úprava.Odložíme do tepla. Do výpeku dáme pokrájané kuracie pečienky a restujeme 3-4 minúty (aby nešla krv). Odsunieme nakraj panvice a pridáme na krúžky pokrájaný pór. Ten len zľahka zmäkne, zmiešame s pečienkami, polejeme kečupom a väčším množstvom sójovej omáčky, čierne korenie a po odstavení z ohňa aj soľ. Podávame tak, že stehná prelejeme hustou tmavou omáčkou - utajíme ich, s chlebom a pivom. Ale kľudne aj s ryžou či tarhoňou a šalátikom. Na záver posypeme čerstvou pažítkou či cesnakom medvedím. Pre pánov robíme štipľavejšiu variantu.
Dobrú chuť !