Úskalia starých nehnuteľností – čo so starým nábytkom či stavebným materiálom?

Kúpa staršieho bytu alebo domu je mnohokrát finančne menej náročná ako kúpa novej nehnuteľnosti. Častokrát si však vyžadujú rozsiahlu rekonštrukciu, počas ktorej vyvstáva otázka, čo so starým nábytkom alebo stavebným materiálom, ktorý je potrebné vypratať.

Odpadové hospodárstvo a legislatíva

Pri rekonštrukcii starších nehnuteľností vzniká množstvo stavebného odpadu. Jeho likvidácia vyžaduje dodržiavanie zákonných predpisov. Ako sa zbaviť stavebného odpadu legálne?

Jednou z možností je vyviesť odpad na zberný dvor, tieto služby sú však obmedzené jeho maximálnym množstvom. Ďalším spôsobom je objednanie veľkokapacitného kontajnera, ktorý vám bude pristavený priamo k nehnuteľnosti. Aj tu si však musíte dávať pozor, čo doňho dáte. Ak si však neviete rady, môžete sa obrátiť na spoločnosť, ktorá všetko vybaví za vás (vrátane vypratania a odvozu) – legislatívu má v malíčku.

Túto službu však oceníte aj pri novších nehnuteľnostiach určených na prenájom alebo predaj, kedy je potrebné vypratať napríklad pôvodný nábytok, starú elektroniku či spotrebiče.

Neviete si rady? Nechajte to na odborníkov

Plánujete vypratanie domu či bytu v Bratislave? Pomôže vám Foxway. Postarajú sa o demontáž, vypratanie a odvoz starého nábytku či stavebného odpadu. Okrem toho vám pomôžu aj s likvidáciou podláh, strhávaním linolea či starých tapiet, osekávaním obkladov a podobne. Vzniknutý odpad vyseparujú a následne vyskladnia na certifikovaných zberných dvoroch, legálnych skládkach, spaľovniach alebo jednoducho tam, kam podľa platnej legislatívy daný odpad patrí.

Aké je cena vypratania a odvozu?

Cena je individuálna, orientačná suma bude vo väčšine prípadov vypočítaná pri osobnej prehliadke nehnuteľnosti alebo po poskytnutí presných informácií pri tvorbe cenovej ponuky. Odvíja sa od druhu nehnuteľnosti (rodinný dom alebo byt podľa počtu izieb), pričom k cene je potrebné pripočítať aj náklady na dopravu. Ťažké bremená môžu byť účtované s prirážkou, plus príplatok za každé podlažie. Zistite viac na Foxway.sk.