Tymiánovo-paprikový grilovaný chlieb plnený syrom
Čas prípravy: 50-60 minút
Porcie: 6
Ingrediencie:
Cesto :
• 800 g múky
• 1 kocka droždia
• 1 čajová lyžička morskej soli (Kotányi mlynček)
• 3 čajové lyžičky Kotányi tymianu
• 5 polievkových lyžíc repkového oleja
• 500 ml vlažnej vody
• 200 g syra Gouda
• 3 čajové lyžičky paprikového prášku Kotányi
• 3 čajové lyžičky rasce Kotányi
• 3 čajové lyžičky majoránu Kotányi
• 2 lyžice morskej soli (Kotányi mlynček)
• 3 lyžičky oregana Kotányi
Prípravné kroky:
1. V prvom kroku si pripravíme kysnuté cesto na chlieb. Za týmto účelom sa múka zmieša so soľou a tymiánom. Potom droždie rozdrobíme do pohára a dobre premiešame s teplou vodou. Pridáme k múke a vymiešame s repkovým olejom na cesto.
2. Cesto necháme 45 minút odpočívať (objem by mal byť dvojnásobný). Počas tejto doby vyrežte Goudu na malé kocky hrubé 1 cm. Po oddychovom čase z cesta tvarujte malé guľky a vložte 1-2 kocky syra uprostred a potrite cestom.
3. Guľky ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom.
4. Do stredu taniera možno umiestniť misku ako miesto na dip.
5. Posypte cestové guľky korením. Potom pečieme s korenistou polevou asi 20 minút v rúre vyhriatej na 180°. Guličky si môžete vychutnať s rôznymi dipmi.