Tvarožník

Cesto: 250 g hladkej muky, 1/2 balenia kypriaceho prasku do peciva, 80 g makkeho masla, 60 g praskoveho cukru, balenie vanilinoveho cukru, vajce, 3 PL mlieka

 

Plnka: 1 kg tvarohu na pecenie, 6 vajec, 200 g cukru, 40 g gustinu, 30 g detskej krupice, balenie vanilkoveho pudingu, balenie vanilkoveho cukru, 50 g rozpusteneho masla, struhana citronova kora z 1/2 citrona

 

Na dosku preosejeme muku, kypriaci prasok do peciva, pridame ostatne prisady a cesto, podla potreby mlieko a rucne spracujeme na cesto. Z polovice cesta vyvalkame plat, ktorym pokryjeme dno tortovej formy. Z druhej polovice vyvalkame pas, ktorym pokryjeme boky formy tak, aby sa s dnom spojili. Plnka: Uvedene suroviny rozmiesame dohladka a nalejeme na cesto. Dame piect do predhriatej rury. Po upeceni spicatym nozom opatrne oddelime okraje tvaroznika od formy a este vo forme nechame vychladnut. PO vychladnuti posypeme praskovym cukrom.