Tvarohový koláč s višňami

Náročnost: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 24 porcií

Na cesto:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 350 g)
250 g polotučného tvarohu
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 vajce
300 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker

Na ozdobenie:
50 g rozpusteného masla
25 g mandľových plátkov
1 balíček Tortového želé červeného Dr.Oetker
250 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
2 zarovnané PL cukru

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
2. Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
3. Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút

4. Koláč necháme vychladnúť.
5. Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

TIP:
Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.