Tvarohové pité
Potrebujeme:
- 320 g polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 180 g masla
- 3 žĺtky
- 3 PL kyslej smotany
Plnka:
- 1 kg tučného tvarohu
- 200 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 bielky
- 3 bal. vanilínového cukru
- 60 g polohrubej múky
- 3 PL masla
- 2 PL hustej kyslej smotany
- 160 g krupicového cukru
- citrónová kôra
Postup: Múku zmiešame s kakaom, maslom, kyslou smotanou a žĺtkami. Vypracované cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu z nich vyvaľkáme a uložíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a maslom. Pridáme vychladnutý puding, kyslú smotanu, nastrúhanú citrónovú kôru, polohrubú múku, dotuha vyšľahaný bielkový sneh s krupicovým cukrom a vymiešame. Plnku vylejeme na cesto a prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Povrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.