Tvarohové kysnuté zajačiky

Tvarohové kysnuté zajačiky

Ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky

  • 1 balíček droždia Dr. Oetker

  • 1 polievková lyžica práškového cukru

  • 1 balíček trstinového vanilkového cukru Dr. Oetker

  • 1 balíček strúhanej citrónovej kôry Dr. Oetker

  • 1 čajová lyžička soli

  • 250 ml vlažného mlieka

  • 50 g rozohriateho masla

  • 1 vajce

  • 100 g polotučného tvarohu

  • Na potretie a posypanie: 1 vajce, sezamové alebo makové semienka, klinček alebo hrozienka na oči

Postup:

  1. Príprava cesta: V mise zmiešajte múku, droždie, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Pridajte mlieko, maslo, vajce a tvaroh, ručne vypracujte hladké cesto. Zakryte ho a nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.

  2. Tvarovanie: Po vykysnutí cesto rozdeľte na 12 rovnakých dielov a vytvorte zajačiky podľa vlastnej fantázie.

  3. Pečenie: Poukladajte ich na plech, potrite rozšľahaným vajcom, posypte semienkami a vytvorte oči z klinčekov alebo hrozienok. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C (160 °C s ventilátorom) asi 25 minút, kým nebudú zlatisté.

Užite si tieto chutné a pekné veľkonočné zajačiky!

Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!

Zdroj foto: Dr. Oetker. Zdroj: https://www.oetker.sk/