
Tvarohové kysnuté zajačiky
Ingrediencie:
-
500 g hladkej múky
-
1 balíček droždia Dr. Oetker
-
1 polievková lyžica práškového cukru
-
1 balíček trstinového vanilkového cukru Dr. Oetker
-
1 balíček strúhanej citrónovej kôry Dr. Oetker
-
1 čajová lyžička soli
-
250 ml vlažného mlieka
-
50 g rozohriateho masla
-
1 vajce
-
100 g polotučného tvarohu
-
Na potretie a posypanie: 1 vajce, sezamové alebo makové semienka, klinček alebo hrozienka na oči
Postup:
-
Príprava cesta: V mise zmiešajte múku, droždie, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Pridajte mlieko, maslo, vajce a tvaroh, ručne vypracujte hladké cesto. Zakryte ho a nechajte asi hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
Tvarovanie: Po vykysnutí cesto rozdeľte na 12 rovnakých dielov a vytvorte zajačiky podľa vlastnej fantázie.
-
Pečenie: Poukladajte ich na plech, potrite rozšľahaným vajcom, posypte semienkami a vytvorte oči z klinčekov alebo hrozienok. Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C (160 °C s ventilátorom) asi 25 minút, kým nebudú zlatisté.
Užite si tieto chutné a pekné veľkonočné zajačiky!
Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!
Zdroj foto: Dr. Oetker. Zdroj: https://www.oetker.sk/