Tukožrútska polievka

Tukožrútska polievka

Kapustová polievka je veľmi nenáročná na prípravu. Tu je základný recept.

Ingrediencie

  • 1 veľká hlávka kapusty
  • 6 stredne veľkých cibúľ
  • 2 zelené papriky
  • 4 mrkvy
  • 6 stopiek stopkového zeleru
  • 4 čerstvé paradajky
  • Soľ, čierne mleté korenie, kari (podľa chuti)
  • Nasekaná petržlenová vňať a bazalka (podľa chuti)

Postup

Všetky ingrediencie umyjeme a nakrájame na stredne veľké kúsky. Vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola všetka zelenina zakrytá. Pridáme soľ, čierne korenie a kari podľa chuti. Keď sa polievka začne variť, znížime teplotu a varíme asi 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.