TROŠKA Z KUCHÁRSKEHO ROŽKA
• Do mletého mäsa na sekanú pred pridaním ostatných prísad zašľaháme trocha studenej vody. Mäso vodu vypije a sekaná bude po upečení šťavnatejšia.
• Aby sme obmedzili spotrebu tuku pri príprave obľúbených hranolkov, vysypeme zmrazené predsmažené hranolky na suchý plech a vložíme do predhriatej rúry. Po chvíľke ich premiešame a po dosiahnutí žiadúcej farby ich vyberieme z rúry. Hotové hranolky ľahko osolíme a podávame.
• Zo zvyšku zemiakovej kaše uvaríme druhý deň polievku, ktorú zlepšíme žĺtkom, okoreníme petržlenovou vňaťou a doplníme opraženou žemľou alebo chlebom.
• Každý pravý med časom kryštalizuje. Kryštalizáciou sa však hodnota, chuť ani vôňa nezmení. Skryštalizovaný med je vhodný na sladenie teplých nápojov aj ako pomazánka. Uložením medu v chladničke alebo vo veľmi chladnej komore jeho kryštalizáciu urýchlime.