TROŠKA Z KUCHÁRSKEHO ROŽKA

 

Do mletého mäsa na sekanú pred pridaním ostatných prísad zašľaháme trocha studenej vody. Mäso vodu vypije a sekaná bude po upečení šťavnatejšia.
 
Aby sme obmedzili spotrebu tuku pri príprave obľúbených hranolkov, vysypeme zmrazené predsmažené hranolky na suchý plech a vložíme do predhriatej rúry. Po chvíľke ich premiešame a po dosiahnutí žiadúcej farby ich vyberieme z rúry. Hotové hranolky ľahko osolíme a podávame.
 
Zo zvyšku zemiakovej kaše uvaríme druhý deň  polievku, ktorú zlepšíme žĺtkom, okoreníme petržlenovou vňaťou a doplníme opraženou žemľou alebo chlebom.
 
Každý pravý med časom kryštalizuje. Kryštalizáciou sa však hodnota, chuť ani vôňa nezmení. Skryštalizovaný med je vhodný na sladenie teplých nápojov aj ako pomazánka. Uložením medu v chladničke alebo vo veľmi chladnej komore jeho kryštalizáciu urýchlime.