Troška z kuchárskeho rožka
* Mäso pred tepelnou úpravou
umývame vždy vcelku. Pokrájené
mäso neumývame, aby sa namáčaním
nevyplavili cenné živiny.
* Ak chceme rýchlo olúpať uvarené vajcia,
dáme ešte do vriacej vody štipku soli.
* Keď vyprážame rezne alebo šišky,
dáme do oleja trocha soli, aby neprskal.
* Želatínu najprv rozpustíme v troche
studenej vody, a až potom pridáme teplú.
Takto sa vyhneme vytváraniu hrudiek.
* Kožu z ryby rýchlo stiahneme, keď
ju obaríme horúcou vodou.
* Vňate z cibuľky sú výborným u nás však
nedoceneným zdrojom vitamínov. Preto
ju nevyhadzujeme. Na drobno nakrájaná
chutí na chlebe s maslom. Môžeme ju aj
zmraziť. V silnom mraze a rozláme sa na
menšie kusy, čo jej však neškodí.
(de)