Troška z kuchárskeho rožka

* Mäso pred tepelnou úpravou

   umývame vždy vcelku. Pokrájené

   mäso neumývame, aby sa namáčaním

   nevyplavili cenné živiny.

 

* Ak chceme rýchlo olúpať uvarené vajcia,

   dáme ešte do vriacej vody štipku soli.

 

*  Keď vyprážame rezne alebo šišky,

    dáme do oleja trocha soli, aby neprskal.

 

 

 

 

*   Želatínu najprv rozpustíme v troche

     studenej vody, a až potom pridáme teplú. 

     Takto sa vyhneme vytváraniu hrudiek.

 

*   Kožu z ryby rýchlo stiahneme, keď 

     ju obaríme horúcou vodou. 

 

*   Vňate z cibuľky sú výborným u nás však

     nedoceneným zdrojom vitamínov. Preto

     ju nevyhadzujeme. Na drobno nakrájaná

     chutí na chlebe s maslom. Môžeme ju aj

     zmraziť. V silnom mraze a rozláme sa na

     menšie kusy, čo jej však neškodí.

 

 

(de)