Troška z kuchárskeho rožka

 

Aby nám pri strúhaní chrenu neslzili oči, dáme ho očistený do vyhriatej rúry.

 

  • Opekaná slanina bude chrumkavejšia a chutnejšia, ak ju pred opečením namočíme do mlieka a poprášime múkou. Bude aj menej prskať.

 

Mandle ľahko olúpeme, ak ich nasypeme do malého hrnčeka a necháme chvíľu zaliate vriacou vodou.

 

  • Kalná hovädzia polievka alebo huspenina sa stane priehľadnou, ak do varu vhodíme niekoľko umytých vaječných škrupín. Škrupiny ostanú na dne hrnca.

 

Na pripravené okorenené mäso nasypeme pred pečením tenkú vrstvu práškového cukru. Pečené mäso bude mať peknú farbu a šťava dobrú chuť.

 

 

NIE JE RYŽA AKO RYŽA
 

Dlhozrnná ryža je vhodná do polievok i ako príloha.


Dlhozrnná ryža natural - celozrnná, je vhodná na šaláty aj ako príloha. Má výraznejšiu arómu.


Guľatá ryža zo severného Talianska je vhodná na rizoto.


Hnedá ryža natural z Thajska je vhodná na špeciality ázijskej kuchyne.


Červená ryža z Thajska je vhodná na špeciality thajskej kuchyne (dostať len v špecializovaných obchodoch).


Guľatá ryža natural z USA má vysoký obsah vitamínov.


Voňavá thajská ryža je vhodná ako príloha. Má výraznú arómu.