Triple Chocolate Cake

Na korpus:

  • 90 g  hladkej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 25 g rozpusteného masla
  • 20 g kakaa
  • 1 vajce
  • 120 g kryštálového cukru
  • 80 ml mlieka
  • 50 ml kávy
  • 100 g Extra Jam Hamé višňa


Na tmavú penu:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 140 g horkej čokolády
  • 2 plátky želatíny
  • pár kvapiek vanilkového extraktu


Na svetlú penu:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 140 g bielej čokolády
  • 3 plátky želatíny
  • pár kvapiek vanilkového extraktu
  • čokoládové hobliny na ozdobu


Postup:

1. Múku, kakao, cukor a prášok do pečiva spolu zmiešame.
2. Do zmesi postupne pridávame maslo, vajce, mlieko a kávu. Všetko dôkladne premiešame a pečieme v tortovej forme (s priemerom 17 - 19 cm), ktorú sme vyložili papierom na pečenie na 180 stupňoch približne 30 minút.
3. Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme ho višňovým džemom.
4. Do misky si dáme ľadovú vodu a namočíme do nej 2 plátky želatíny. 100 ml smotany na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme do nej vyžmýkané plátky želatíny a vanilkový extrakt. Nakoniec v nej rozpustíme aj horúcu čokoládu. Medzitým si vyšľaháme zvyšných 150 ml smotany dotuha, ktorú potom zľahka zamiešame do vychladnutej čokoládovej hmoty. Hotovou penu dáme na korpus a necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť.
5. Rovnaký postup urobíme aj so svetlou penou. Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinami.