Triple Chocolate Cake
Na korpus:
- 90 g hladkej múky
- 6 g prášku do pečiva
- 25 g rozpusteného masla
- 20 g kakaa
- 1 vajce
- 120 g kryštálového cukru
- 80 ml mlieka
- 50 ml kávy
- 100 g Extra Jam Hamé višňa
Na tmavú penu:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 140 g horkej čokolády
- 2 plátky želatíny
- pár kvapiek vanilkového extraktu
Na svetlú penu:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 140 g bielej čokolády
- 3 plátky želatíny
- pár kvapiek vanilkového extraktu
- čokoládové hobliny na ozdobu
Postup:
1. Múku, kakao, cukor a prášok do pečiva spolu zmiešame.
2. Do zmesi postupne pridávame maslo, vajce, mlieko a kávu. Všetko dôkladne premiešame a pečieme v tortovej forme (s priemerom 17 - 19 cm), ktorú sme vyložili papierom na pečenie na 180 stupňoch približne 30 minút.
3. Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme ho višňovým džemom.
4. Do misky si dáme ľadovú vodu a namočíme do nej 2 plátky želatíny. 100 ml smotany na šľahanie zohrejeme vo vodnom kúpeli, pridáme do nej vyžmýkané plátky želatíny a vanilkový extrakt. Nakoniec v nej rozpustíme aj horúcu čokoládu. Medzitým si vyšľaháme zvyšných 150 ml smotany dotuha, ktorú potom zľahka zamiešame do vychladnutej čokoládovej hmoty. Hotovou penu dáme na korpus a necháme minimálne 2 hodiny vychladnúť.
5. Rovnaký postup urobíme aj so svetlou penou. Nakoniec ozdobíme čokoládovými hoblinami.