Trhaný bochník s Nivou

Na túto rýchlu maškrtu pre 4 osoby budeme potrebovať:

1 oválny alebo guľatý bochník
1 Nivu z Levických mliekární s príchuťou pikant
2 balenia plátkového údeného syru Tekov
15 dkg kuracej šunky
1 balenie sušených paradajok
1 balenie olív (podľa chuti zelených alebo čiernych)

Ako postupovať

Chlieb narežeme po šírke aj dĺžke dostatočne hlboko tak, aby sme ho mohli plniť. Dávame však pozor, aby sme neprerezali spodnú kôrku. Plátkový údený syr Tekov a šunku nakrájame na menšie kúsky. Nivu s príchuťou pikant rozdrvíme do misky. Ingrediencie striedavo ukladáme medzi narezaný chlieb, nakoniec dozdobíme sušenými paradajkami a olivami, ktoré zvýraznia jeho chuť.

Bochník pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Na záver ho 3 minúty zapekáme zvrchu, aby bola kôrka chrumkavá.

Recept je veľmi jednoduchý a chutný, dobrú chuť!