Treska so zeleninou na smotane

 

Zelenina
50 g masla
2 lyžičky hladkej múky
250 ml smotany
300 g fazuľových luskov
300 g  hrášku
soľ
mleté korenie
Najprv si pripravíme zeleninu. Na masle osmahneme múku, za stálého miešania zalejeme smotanou, povaríme, vmiešame krátko sparenú zeleninku a ešte chviľku povaríme, aby bola na skus, osolíme, dochutíme korením.
 
Treska
800 g tresky
4 strúčky cesnaku
citrón, korenie
hrsť petržlenu
soľ
olivový olej


príloha – bageta s panenským olivovým olejem
 
Tresku potrieme rozetretým cesnakem so soľou, okoreníme drteným korením s citrónovou kôrou, posypeme sekaným petrželenom a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Podávame s citrónom,  zeleninou a bagetkou.