Trávte čas počas vianočných sviatkov plnohodnotne

Už aj vy ste sa nemohli dočkať vianočných sviatkov? Konečne sú tu a pre mnohých z nás znamenajú oddych v pravom slova zmysle. Dovolenka v práci a čas strávený rodinou sa každý z nás  snaží využiť plnohodnotne. Treba si ale uvedomiť, že sviatky nie sú len o pozeraní televízora, ale aj o iných aktivitách.

Trávte preto čas počas vianočných sviatkov plnohodnotne. Akým aktivitám sa venovať počas týchto voľných dní?

Čítanie kníh

Knihy sú obľúbenými vianočnými darčekmi a preto ak ste si pod stromček priali nejaké knižné tituly a dostali ste ich, využite voľný čas počas vianočných sviatkov na čítanie kníh. Pri knihách sa čas spomalí, skľudní a mnohí ľudia pociťujú práve pri čítaní pokoj, ktorý počas roka málokedy mali. Zapáľte si vonné sviečky a položte si ich na parapety tak, aby samozrejme neohrozovali iné vianočné ozdoby položené na parapetách.

Ak máte deti, čítajte si spolu s deťmi. Prečítajte im každý večer rozprávku, poprípade si pustite večer audio rozprávky. Čítanie je pre náš mozog a pamäť veľmi dôležité.

Prechádzky v prírode

Aj keď to vyzerá na Vianoce bez snehu, neodopierajte si čerstvý vzduch. Počas vianočných sviatkov odporúčame prechádzky v prírode. Čerstvý vzduch vám prospeje a pomôže vám posilniť imunitu, ktorá je obzvlášť v tomto období ťažko skúšaná. Ak sa vám dá, doprajte si každý deň aspoň hodinku prechádzky na čerstvom vzduchu, ideálne v prírode, v lese. Dobijete si baterky, posilníte imunitný systém a spravíte aj niečo pre svoje svaly. Pravidelné prechádzky zabránia priberaniu a posilníte si tak najmä nohy.
Možno vás bude odrádzať skoré stmievanie a deprimujúci bude pre vás fakt, že aj svoje kvalitné vonkajšie rolety budete musieť sťahovať pomerne skoro v popoludňajších hodinách. Prechádzky si však môžete dopriať ráno, doobeda, kedy je najpríjemnejšie aj čo sa týka teplôt.