Trasená torta
Prísady:
Cesto:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
1 hrnček cukru krupice
1 balíček vanilínového cukru
3 vajcia
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
Krém:
1 ananásový kompót ( 560g)
200 – 250 ml šľahačkovej smotany
1 balenie Créme Olé puding bez varenia s vanilkovou príchuťou
1 balenie Smetafixu
Postup:
Zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy priemeru 26 cm. Pečieme pri 180°C asi 25 minút.
Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme kompót aj so šťavou, ananás nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé a Smetafix. Nádobu trasieme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, polovicou krému natrieme stred korpusu a druhou polovicou natrieme vrch. Ozdobíme rozpustenou čokoládou.