Toto ste netušili: Aj vy máte doma posilňovňu!

Ak nechcete strácať čas balením športového outfitu, nemáte pri sebe zopár eur na vstupné a ani sa vám v tomto počasí nechce vystrčiť päty z domu, využite, čo ponúka vaša domácnosť. So zapojením trochy fantázie nájdete niekoľko pomocníkov, ktorí vám ochotne poslúžia pre vyformovanie dokonalých kriviek.

 
Vankúšik = bosu ball
Niektoré z cvikov, ktoré sa cvičia na bosu, si vy môžete vyskúšať vďaka niekoľkým poduškám či vankúšikom poukladaných na seba: Najprv sa na ne posaďte, ruky položte za seba a mierne ohnite v lakťoch. Pokrčte nohy v kolenách a takto ich začnite opakovane dvíhat, pričom ich nepoložíte na zem. Vykonajte 15-krát a na pár sekúnd si oddýchnite. Počet opakovaní prispôsobte svojim fyzickým možnostiam.
 
Posilnite aj chrbticu
Pre posilnenie chrbtice si na podušky ľahnite časťou spodného bruška. Celá sa vystrite a spevnite. Ruky zložte za hlavu a pomalým pohybom dvíhajte hornú časť tela. Cvičenie vykonávajte precízne a sústreďte sa na tú časť tela, ktorú najviac namáhate. Pri oboch cvikoch dbajte na správne dýchanie, čiže pri záťaži vydychujte.
 
Silónky ako expander
Naťahovaciu gumu môžete simulovať silónovými paucháčmi alebo legínami. Na posilnenie rúk, aj svalov chrbta zašľapnite silónky v stoji mierne rozkročenom. Jeden koniec uchopte do jednej ruky a druhý koniec do druhej. Pomaly a dôsledne predpažte, v rovnakom tempe upažte a podobne spustite ruky do pôvodnej polohy popri telu.
 
Činky po domácky
Jednoducho vezmite dve plastové fľase a naplňte ich vodou. Napusteným množstvom si môžete regulovať požadovanú hmotnosť. Skvelé nie? Cvikov s činkami je nekonečne veľa, posilňujte s nimi svaly na rukách, využite ich ako záťaž pri výpadoch pre pevné stehná alebo robte brušáky účinnejšie tak, že si fľaše pridržiavate pri hrudi. Ak chcete vyskúšať ešte náročnejší level, vykonávajte sed ľah so vzpaženými rukami.
 
Nezabudnite na zadoček
Postavte sa k stoličke s operadlom a prichyťte sa ho oboma rukami. Poslúži vám ako opora pre stabilitu pri výkopoch dozadu. Výkopy vykonávajte precízne. Pre dosiahnutie väčšej účinnosti cviku odporúčame medzi výkopmi nepokladať nohu na podlahu. Ešte intenzívnejšie sa cvik vykonáva tak, že v najvaššej dosiahnutej polohe nohu na pár sekúnd zadržíte.
 
 
Neváhajte a vyskúšajte svoju domácu posilňovnú už dnes! Nezabudnite na krátky strečing pred aj po cvičení. Na spríjemnenie atmosféry si pustite obľúbenú rytmickú hudbu.
 
Janka Radimáková