Toto leto patrí nealkoholickým kokteilom Targa Florio

Limonády a toniky Targa Florio prinášajú inšpiráciu na osvieženie na záver leta. Sicílskym citrusom, ktorými sa limonády vyznačujú, prišla na pomoc legendárna komentátorská dvojica Števo Eisele a Pepa Král. V sérii videí odľahčenou formou ukazujú zaujímavé tipy na netradičné kokteily, po ktorých sa budete cítiť sviežo a mať stále čistú hlavu.

Príbeh značky Targa Florio je postavený na rovnomenných automobilových pretekoch, ktoré sa odohrávali na slnečnej Sicílii. Veď práve z tohto talianskeho ostrova pochádzajú kľúčové ingrediencie, na ktorých sú prémiové citrusové limonády a toniky Targa Florio postavené. A toto leto si ich môžete vychutnať aj vo forme nealkoholických kokteilov, ktorých prípravu v autentických videách komentujú žijúce auto-moto legendy Števo Eisele a Pepa Král. „Ľuďom sme chceli priniesť kúsok inšpirácie vo forme receptov, zároveň sme však chceli zostať verní príbehu značky, ktorá sa od svojho vzniku spája s motorizmom,“ hovorí za značku Targa Florio Michal Sedláček.

Jednotlivé kokteily sú pomenované podľa maličkých sicílskych dediniek, cez ktoré v minulosti slávne preteky Targa Florio prechádzali. Medzi receptami tak nájdeme názvy ako Targa Florio Cerda s brusnicami, Scillato s mangovým džúsom a škoricou, Calcavuturo s osviežujúcou uhorkou a limetkou a Collesano s jahodami a citrónovou šťavou. Za konkrétnymi receptúrami stojí talentovaný barman Mauro Banderas, ktorý sa okrem šikovnosti vyznačuje aj pravým „talianskym lookom“.

Novinkou v rodine nápojov Targa Florio sa tento rok stala ďalšia príchuť Tonica Ginger, dnes veľmi obľúbený zázvorový tonik. Chuť tejto novinky je jedinečná vďaka sicílskemu zázvoru doplnenému o svieže tóny miestneho citróna. „Rovnako ako v prípade ostatných tonikov značky Targa Florio aj tento obohacuje sicílska morská soľ. Na sladenie používame iba trstinový cukor, ktorého chuť vyvažuje prírodný chinín,“ dopĺňa za značku Michal Sedláček. Nový tonik bol použitý v špeciálnom letnom kokteile s názvom Campofelice s jablkami a mätou.

 

TARGA FLORIO CERDA

1 ks Targa Florio Tonica Originale

1 ks granátové jablko

30 ml brusnicového džúsu

morská soľ alebo slaný roztok

ľad

citrón na ozdobu

Do shakera pridajte zrniečka granátového jablka a roztlačte ich. Potom pridajte brusnicový džús a pretrepte. Pohár naplňte ľadom a cez sitko prelejte obsah shakera. Zalejte tonikom Targa Florio Tonica Originale. Chuť teraz vyvážte slaným roztokom alebo morskou soľou a premiešajte. Pripravený kokteil ozdobte plátkom citróna.

TARGA FLORIO CAMPOFELICE

 

1 ks Targa Florio Tonica Ginger

30 ml jablkového džúsu

mäta

ľad
zelené jablko na ozdobu

V shakeri premiešajte jablkový džús s mätou. Cez sitko prelejte do pohára s ľadovými kockami a zalejte Targa Florio Tonica Ginger. Znova zamiešajte. Na záver pridajte čerstvé lístky mäty a ozdobte zeleným jablkom.

TARGA FLORIO CALTAVUTURO

1 ks Targa Florio Tonica Rosa

1 ks uhorka

6 ks limetiek

200 g trstinového cukru

ľad

Najskôr si potrebujete pripraviť cordial - sirup z limetky a uhorky. Je to však jednoduché: ošúpte uhorku (šupky si nechajte, budete ich ešte potrebovať), nakrájajte ju na malé kúsky a pridajte kôru z limetiek. Zasypte trstinovým cukrom a nechajte odstáť v zatvorenej nádobe aspoň hodinu. Potom (po hodine) odšťavte limetky a šťavu pridajte do cordialu. Miešajte, kým sa nerozpustí všetok cukor. Odloženou uhorkovou šupkou „oblepte“ vnútornú stranu pohára a naplňte ho ľadom. Pridajte 20 ml cordialu a zalejte tonikom Targa Florio Tonica Rosa. Ozdobte dvomi plátkami limetky.

TARGA FLORIO SCILLATO

1 ks Targa Florio Limonata Arancia

30 ml mangového džúsu

10 ml citrónovej šťavy

ľad

mäta, pomaranč, trstinový cukor a škorica na ozdobu

Pohár naplňte kockami ľadu. Do shakera nalejte mangový džús a citrónovú šťavu. Zamiešajte. Následne prelejte do pohára, zalejte Targa Florio Limonata Arancia a znovu premiešajte. Ozdobte mätou a kolieskom pomaranča, na ktorom opatrne skaramelizujte trstinový cukor so škoricou.

TARGA FLORIO COLLESANO

1 ks Targa Florio Limonata Limone

2 ks jahody

mäta

ľad

V pohári roztlačte jahody, pridajte mätu a znovu, ale už miernejšie, roztlačte. Do pohára pridajte ľad a všetko zalejte Targa Florio Limonata Limone. Nakoniec ešte raz premiešajte a ozdobte jahodou. 

 

 

 

 

 

 

Zdroj foto: freepik.com