Torta s malinovým krémom a Haribo cukríkmi

Už máte napečené? Stačí sa zaregistrovať, rodinná súťaž ide do finále
Trávia s vami ratolesti čas v kuchyni? Zapojte týchto malých pomocníkov do súťaže Haribo Malý cukrár, ktorá prebieha už len posledných pár dní - do 31. augusta. Využite spoločný čas na prípravu sladkého dezertu s Haribo cukríkmi a súťažte o hodnotné ceny od spoločnosti KENWOOD aj kulinársky víkend v Prahe pre celú rodinu. Výsledok nafoťte, nahrajte na www.haribomalycukrar.cz/sk a počkajte na rozhodnutie odbornej poroty, či práve váš tím bude tretím postupujúcim do veľkého finále, ktoré sa uskutoční 14. septembra na KAMIQ YOU FEST na pražskom Výstavisku.

Vyskúšajte recept od finalistky 2. kola súťaže Haribo Malý cukrár a pripravte pre svoju rodinu, priateľov či hostí farebnú tortu, ktorá poteší malých aj veľkých milovníkov sladkého.

Torta s malinovým krémom a Haribo cukríkmi

Ingrediencie
Malinová ganache:

    • 400 g mrazených malín
    • 200 g bielej čokolády
Korpus:
    • 8 vajec
    • 200 g krupicového cukru
    • 80 g slnečnicového oleja
    • 240 g hladkej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžica horúcej vody
    • kôra z ½ citróna
    • štipka soli
    • 4 lyžice malinového džemu
    • 200 ml malinového sirupu s vodou
    • 2 lyžice lyofilizovaných (mrazom sušených) malín
Na ozdobu:
    • 1 a ½ balíčka Haribo Goldbären
    • 1 balenie Haribo Flower Power
    • 100 g kanadských čučoriedok
    • 1 lyžica lyofilizovaných (mrazom sušených) malín
    • 5 lyžíc malinového krému
    •  jedlý zlatý prach
    • 1 lyžica číreho alkoholu



Postup
    1. Najprv si pripravte malinovú ganache. V malej rajničke rozvarte mrazené maliny, kým ich konzistencia nebude pripomínať riedky džem. Cez sitko ich prepasírujte do misy a ihneď prisypte nasekanú čokoládu. Hmotu metličkou dôkladne rozmiešajte dohladka. Potom dajte aspoň na dve hodiny zachladnúť do chladničky.

    2. Pokračujte prípravou korpusu. Predhrejte si rúru na 160 °C. Bielky, oddelené od žĺtkov dajte do misy a so štipkou soli šľahajte metličkou na stredný výkon. Akonáhle začnú bielky mierne peniť, prisypte k nim cukor a šľahajte na maximum, kým nebude sneh tuhý.

    3. K žĺtkom prilejte olej, vodu a mierne prešľahajte metličkou. Zmes pridajte k vyšľahaným bielkom a veľmi opatrne spolu zapracujte. Potom preosejte múku s kypriacim práškom a zapracujte tak, aby v ceste neboli hrudky. Prelejte do vymastenej kruhovej tortovej formy s priemerom 21 cm a nechajte piecť približne 45 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte korpus úplne vychladnúť. Potom ho dvakrát prekrojte pílkovým nožom či strunou.

    4. Ako ďalší i pripravte krém. Mascarpone, tvaroh a krémový syr vyšľahajte a postupne pridávajte vychladenú malinovou ganache. Výsledný krém by mal byť hladký a jemne ružový.

    5. Tortu zostavte tak, že na otočný podnos umiestnite tortovou podložku, na ňu trochu krému a prvý plát korpusu. Ten s pomocou mašlovačky potrite malinovou šťavou a následne tenkou vrstvou malinového džemu. Naň rovnomerne naneste vrstvu malinového krému, ktorú uhlaďte s pomocou paletového noža dorovna. Posypte lyofilizovanými malinami. Navrstvite ďalší plát korpusu a postup opakujte. Po umiestnení posledného plátu vzniknutý základ torty rovnomerne potrite krémom s pomocou tortovej stierky.

    6. Ozdobte tortu cukríkmi Haribo Goldbären technikou fault line, kedy medvedíky umiestnite do stredu obvodu torty. Na vrchnú aj spodnú časť obvodu torty navrstvite s pomocou cukrárskeho vrecúška malinový krém, ktorý zahlaďte tortovou stierkou. Vrch torty ozdobte cukríkmi Haribo Flower Power, čučoriedkami a zvyškom malinového krému v cukrárskom vrecúšku s ozdobnou špičkou.

    7. Tortu vložte aspoň na pol hodiny do chladničky. Jedlý zlatý prach rozmiešajte v troške alkoholu a s pomocou tenkého štetca namaľujte zlatú linku okolo stredovej časti obvodu torty.