Torta Pavlova s ostružinami
Náročnosť: ľahká príprava
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 100 minút
Prísady:
Na bezé:
4 bielky štipka soli
200 g cukru
2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 zarovnaná PL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
2 PL jablkového alebo vínneho octu
Na náplň:
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
250 g kyslej smotany
Na ozdobenie:
500 g očistených ostružín
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
1. Na papier na pečenie nakreslíme kruh (0 20 cm) a položíme ho na plech na pečenie.
2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne pridáme cukor a vanilínový cukor a šľaháme asi 3 minúty, kým sa cukor úplne nerozpustí. Nakoniec krátko zašľaháme škrob s octom. Bezé nanesieme na papier na pečenie v tvare kruhu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 120 °C
Teplovzdušná rúra: 100 °C
Plynová rúra: stupeň 1
Doba pečenia: asi 100 minút
3. Rúru vypneme a bezé v nej necháme asi 20 minút sušiť.
4. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Metličkou krátko vmiešame kyslú smotanu a nanesieme na vychladnuté bezé.
5. Ozdobíme ostružinami a ihneď podávame.