Torta kráľa zvierat
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 45 minút
Prísady:
Na cesto:
150 g mäkkého masla alebo margarínu
150 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
5 žĺtkov
100 g rozpustenej čokolády na varenie
5 bielkov
90 g hladkej múky
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g mletých orechov
Na náplň:
1 balenie Krémovej náplne vanilkovej Dr.Oetker
250 ml mlieka
300 g mäkkého masla
3 zarovnané PL práškového cukru
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Na ozdobenie:
½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko s hviezdičkovou trubičkou
štetec
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor a žĺtky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Do zmesi potom krátko vmiešame vlažnú čokoládu. Z bielkov vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s kypriacim práškom a orechmi ho ručne opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 2-3
Doba pečenia: asi 45 minút
2. Náplň pripravíme z vanilkovej krémovej náplne a mlieka podľa návodu na obale. Maslo s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do peny a postupne vmiešame krémovú náplň. Do cukrárskeho vrecka odoberieme ¼ náplne. Do zvyšnej náplne dobre zamiešame rozpustenú a vychladnutú čokoládovú polevu.
3. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme, naplníme a potrieme na povrchu aj bokoch čokoládovou náplňou. Náplň na vrchu torty rozotrieme po okrajoch do levej hrivy. Cukrárskym vreckom s vanilkovou náplňou vytvoríme tvár leva. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožok a vytvoríme oči, ňufák a potrieme hrivu.