Tlačenka s cibuľovou marmeládou, topinkami s cesnakovou nátierkou

Čas: 60 minút

Potrebujeme
Bravčová tlačenka Mecom
Bageta

Marmeláda:

  • 2 biele cibule
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 3 PL balzamikového octu
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej
  • Tymián
  • Šťava z ½ citróna

Cesnaková nátierka:

  • 3 hlávky cesnaku
  • 2 PL masla
  • Čierne korenie
  • Soľ


Postupujeme
Neošúpané cesnakové hlavy rozrežeme priečne. Položíme na plech, polejeme olivovým olejom, osolíme a necháme piecť v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 45 – 50 minút.
Keď je cesnak upečený, očistíme ho od šupiek, vložíme do misky a zmiešame s maslom, osolíme a okoreníme, cesnak popučíme. Necháme odstáť v chladničke.
Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Do menšieho hrnca dáme olivový olej, pridáme cibuľu a osolíme. Varíme za občasného miešania cca 15 minút, pokiaľ cibuľa nezmäkne. Pridáme cukor, balzamikový ocot, čierne korenie a šťavu z citróna. Varíme pokiaľ zmes nezhustne.
Na záver pridáme tymián a necháme variť cca 5 minút.
Tlačenku si nakrájame a podávame s cibuľovým džemom a opečenou bagetou s cesnakovou nátierkou.

Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk