Tipy pre očistenie organizmu

Oberajú vás o energiu (i trpezlivosť) často sa vyskytujúce bolesti hlavy, únava, nafúknuté brucho, vačky pod očami a zažívacie ťažkosti? Nedarí sa vám schudnúť, hoci si myslíte, že robíte maximum? Za vašimi problémami sa môžu skrývať nahromadené toxíny, ktorých sa treba účinne zbaviť vhodnou detoxikáciou.

 

Detoxikácia nemusí znamenať bezpodmienečne hladovku!
 
Pre očistenie organizmu nie je výlučne potrebná hladovka. Stačí, ak sa zbavíte niektorých potravín a nápojov, a naopak niektoré do svojho jedálnička pridáte. V prvom rade by ste sa mali zamerať na odstránenie alkoholu, cigariet, kávy a kofeínových nápojov zo svojho života. Rovnako dôležité je vyhnúť sa mastným, vyprážaným a slaným jedlám. Rýchle sacharidy (sladkosti, biela múka) a spracované produkty tiež do očistnej kúry nepatria. Zásada znie – jesť čo najviac potravín v prirodzenom stave!
 
Počas očisty sa odporúča dostatočné množstvo pohybu, pretože pohyb tiež napomáha detoxikácii organizmu a eliminuje stres. Vhodným doplnkom je saunovanie a časté sprchovanie sa horúcou vodou. Nezabúdajte na dostatok ovocia, zeleniny, celozrnných produktov a výdatný pitný režim.
 
Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky (prípadne aj nejaké to kilečko schudnúť), poobzerajte sa po detoxikačných prípravkoch. Populárne sú napríklad zelené potraviny, ktoré zásobia organizmus živinami a dôkladne očistia krv i pečeň.
 
Ktoré potraviny očistenie organizmu podporujú?
 
Drobnú zelenú rastlinku, ktorú môžeme pestovať v kvetináči, stále akosi podceňujeme. Pritom žerucha obsahuje významné látky, ktoré chránia človeka pred voľnými radikálmi a vznikom chorôb.
 
Na cviklu nedali naše babičky dopustiť. Táto tradičná koreňová zelenina disponuje významnými detoxikačnými, protizápalovými a antioxidačnými účinkami, ktoré sú počas očisty nezastupiteľné.
 
Tradičným (a možno niekedy nie dostatočne doceneným) ovocím sú jabĺčka, ktoré obsahujú slušné množstvá vlákniny, vitamínov i minerálov. Najmä vláknina sa podieľa na odstránení toxínov z ľudského tela.
 
Očiste napomáhajú citrusové plody. Počas detoxikácie pridajte do každého pohára vody, ktorý vypijete, čerstvo vytlačenú šťavu z citróna. Citrusy sú bohaté na vitamín C, ktorý je jedným z najdôležitejších antioxidantov vôbec.
 
MIMI
Obrázok: freedigigitalphotos.net, tratong