Tipy ako ušetriť

Aj vám sa stáva, že týždeň pred výplatou kalkulujete s každým eurom? Niet sa čomu čudovať. Ceny bežných tovarov a služieb sú v mnohých prípadoch závratne vysoké a my sme jednoducho nútené šetriť. Dámy, rozhodne však nezúfajte! Prinášame vám skvelé tipy, ako si v tejto situácii poradiť tak, aby ste sa pri plnení svojich želaní museli čo najmenej obmedzovať.

Nákup cez internet
Pokiaľ ste ešte neobjavili čaro nákupov cez internet, je najvyšší čas. A to z dôvodu, že na internete kúpite všetko lacnejšie, viete si ceny porovnať a navyše sa dočítate aj referencie od užívateľov, ktorí už majú s vybratým tovarom či službou skúsenosti. Mnohé z nás sa vynašli tak, že v kamenných obchodoch si niečo vyhliadnu či vyskúšajú a utekajú si to objednať cez internet. V závislosti od druhu tovaru dokážete týmto spôsobom ušetriť nemalé peniaze, desiatky a niekedy aj stovky eur.
 
Špecialitka: Zľavové portály
Nikdy nie je na škodu, ak si svoj dopyt skúsite vyhľadať najprv na zľavových portáloch. Ponuka tu býva skutočne široká: od vecí ako napríklad súprava podprseniek až po kvalitné kuchynské hrnce, lákavé wellness pobyty a kozmetické procedúry. Pred úhradou za zľavový kupón si dodávateľa preverte, neváhajte telefonovať na uvedený kontakt a presvedčiť sa o jeho serióznosti.
 
Pozor na „skvelé akcie“
Pri rôznych akciách, kedy nás predajcovia lákajú na zľavy v závratných výškach sa treba mať na pozore. Pri potravinách si obzvlášť všímajte dátum spotreby, pri textile kvalitu. Riaďte sa heslom „Nie sme takí bohatí, aby sme nakupovali lacné veci.“ Nedajte sa nachytať ani akciami typu „1+1 zdarma“, v cene totiž býva už zarátaná aj cena druhého výrobku. Preto porovnajte tovar aj s rovnakým od iného výrobcu.
 
Vernostné programy a ostatné vychytávky
Obchodníci sa snažia prilákať a udržať si svojich zákazníkov poskytovaním rôznych výhod. Tak prečo ich nevyužiť? Viacero z potravinových reťazcov má zákaznícke karty, kde sa vám oplatí evidovať každý nákup. Rovnako aj drogérie, lekárne, predajne s oblečením, čerpacie stanice, atď. Pre vás to môže časom predstavovať finančnú výhodu alebo vecný darček. Buďte informovaná a vyberte si toho predajcu, ktorý sa vám najviac hodí. Na druhej strane, kiná, fitcentrá a iné zariadenia zvyknú mávať vyhradené časy, kedy je ich návšteva výhodnejšia ako inokedy. Taktiež sa o nich informujte telefonicky alebo na web stránke konkrétneho zariadenia.
 
Na čom sa dá vždy ušetriť
Aj vy pretelefonujete mesačne desiatky, ba dokonca stovky eur? V súčasnosti, kedy sa mobilní operátori predháňajú v najvýhodnejších ponukách je hlúposť zmieriť sa s vysokou faktúrou. Informujte sa na predajných miestach o ponuke na mieru pre vás. Taktiež nezabúdajte, že sms-ky sú už minulosťou a exitujú aplikácie, kedy si zadarmo môžete dopisovať aj zadarmo.
Všetko podstatné už vieme, tak nestrácajme čas a hor sa na nákupy!

Autor: Andrea Zummerová