Tipy a triky ako sa vyhnúť predvianočnému stresu

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a zrejme každý z nás si z nich chce zapamätať predovšetkým pohodu a vzácne chvíle strávené s rodinou a priateľmi, skrátka s našimi milovanými. Realita je však častokrát iná — predvianočný stres a panika sa s nami vlečie niekedy aj mesiac predtým, ako zasadneme k štedrovečernému stolu. Rastúce ceny, preplnené obchody a nekonečné zháňanie darčekov, to je len zopár faktorov, ktoré k tomuto stresu veľkou mierou prispievajú.
Nemusí to ale tak byť. Existuje zopár jednoduchých tipov a trikov, vďaka ktorým zvládnete predvianočné prípravy v pohode a svojich blízkych a ani seba o nič neukrátite.

Sledujte akčné letáky

Sledovať akčné letáky obľúbených reťazcov už dávno neznamená zdĺhavé listovanie, krúžkovanie a neprehľadný a dlhotrvajúci výskum. A už vôbec neplatí, že ušetrí len ten, kto má veľa času na zvyš. Internetové portály ako napríklad Kaufino.sk totiž ponúkajú akčné letáky online, prehľadne a pod jednou strechou. Sledovanie akčných cien v obchodoch je tak rýchlejšie, efektívnejšie a navyše, akčné letáky ako je Lidl leták, alebo Kaufland leták máte aj počas nakupovania neustále po ruke vo svojom smartfóne.
Urobiť si vianočný nákupný zoznam je tak oveľa jednoduchšie. Rýchlo získate prehľad o tom, čo sa práve oplatí nakúpiť a v ktorom reťazci to získate najlacnejšie. Kaufino ponúka aj vyhľadávanie podľa tovaru. K informácii, kde sa aktuálne dajú kúpiť najlacnejšie vajcia sa tak dostanete za pár sekúnd.
Nákupný zoznam zostavte starostlivo a snažte sa ho pri nákupe presne dodržať. Vyhnete sa tak zbytočne predraženému nákupu vecí, ktoré v skutočnosti ani nepotrebujete.

Začnite používať cashback

Obchody a nákupné centrá sú pred sviatkami preplnené a nervy v nich strácajú aj tí najtrpezlivejší flegmatici. Preto aby ste sa vyhli stresu, pokúste sa väčšinu darčekov kúpiť online z pohodlia domova. Dokonca môžete pritom získať aj časť peňazí naspäť – ak nakúpite cez takzvaný cashback.
Cashback je spôsob nakupovania, ktorý sa v posledných rokoch teší mimoriadne veľkej obľube. A niet sa čomu čudovať, cashback totiž doslova znamená ,,peniaze naspäť”, za svoje internetové nákupy cez cashbackové portáli, ako je napríklad Tipli.sk teda dostanete časť utratených peňazí naspäť. Na cashbackovom portáli Tipli nájdete okrem bohatého výberu značiek a e-shopov aj zľavové kódy, vďaka ktorým získate aj výrazné zľavy, ktoré vám ponúkne iba Tipli.
Oblečenie je overený vianočný darček, ktorým nič nepokazíte (a ak aj áno, dá sa jednoducho vymeniť, alebo vrátiť) a cez Tipli môžete nakupovať oblečenie v najobľúbenejších súčasných e-shopoch ako sú Zalando alebo About You. About You zľavový kód, alebo zalando.sk Zalando zľavový kód sa na stránke Tipli vyskytujú pravidelne.
Nájdete tu aj veľmi obľúbený, lacný a trendový Sinsay e-shop a s ním samozrejme aj Sinsay zľavový kód. Neujde vám žiadny Sinsay výpredaj, počas ktorého nakúpite aj s až 80 % zľavami.

Vyskúšajte ,,tajného Ježiška”

Secret Santa, alebo po slovensky ,,tajný Ježiško” je vianočná hra, v ktorej ide hlavne o prekvapenie a obdarovanie najbližších. Pri tejto hre sa nešetrí radosťou, ale môže pomôcť ušetriť peniaze a aj predvianočný stres. Každý predsa chceme, aby Vianoce boli najmä o stretávaní sa, láske a radosti a nie iba o darčekoch. Vianoce úplne bez darčekov by však neboli Vianocami.
Hra na tajného Ježiška je veľmi jednoduchá a vyskúšať ju môžete aj v rámci svojej rodiny, alebo okruhu priateľov. Na kúsky papiera napíšte mená všetkých, ktorí sa hry na tajného Ježiška plánujú zúčastniť a vložte ich do čiapky, alebo košíka. Každý zúčastnený si vylosuje osobu, ktorú na Vianoce obdaruje.
 Pointou hry na tajného Ježiška je, že miesto hromady darčekov pre každého rodinného príslušníka kúpite len jeden darček pre osobu, ktorú si vylosujete v tajnom hlasovaní. Odporúčame stanoviť si aj cenový limit, aby bolo obdarovávanie spravodlivé.
Takto nikto nezostane bez darčeka a vy nemusíte plánovať a zhánať darčeky pre každého kamaráta, kamarátku, alebo bratranca zvlášť.
Sviatky majú predsa byť hlavne o oddychu a pohode v kruhu rodiny a priateľov a nie o hnaní sa po nákupných centrách.