TEXAS: Chilli con Carne
Suroviny:
- 3 lyžice rozpusteného masla
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého chilli
- ½ lyžičky kayenského korenia
- 0,5 lyžičky mletej rasce
- 1 paradajkový pretlak Hamé
- 900 g hovädzieho mäsa
- 300 ml vývaru alebo vody
- 1 lyžica trstinového cukru
- himalájska soľ
- korenie
- 2 plechovky krájaných paradajok Otma Gurmán
- 2 plechovky červenej fazule
- 1 ks celej škorice
Postup:
Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť do rúry na pečenie. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, chilli, kajenské korenie a rascu.
Pridáme čerstvý pretlak a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme mäso, ktoré dusíme niekoľko minút. Potom pridáme vodu (prípadne vývar), trstinový cukor, soľ, korenie, krájané paradajky a škoricu. Prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry a dusíme na 160 stupňoch približne 80 - 90 minút. Zhruba v polovici pečenia pridáme do hrnca červenú fazuľu.
Nakoniec stačí už len vybrať škoricu z hrnca. Podávame s ryžou.