Tepelné čerpadlo vzduch-vzduch pre lepšiu planétu aj ušetrenie financií

Snažíte sa usporiť na vykurovaní a dosiahnuť ekonomickú výrobu tepla? Vyskúšajte tepelné čerpadlo vzduch-vzduch.

Celý svet v posledných mesiacoch rieši cestu ušetrenia financií pri vykurovaní. Ďalšou dôležitou témou je ekologická výroba tepla, ktorú si naša planéta tak vehementne pýta. Tepelné čerpadlo vzduch vzduch využíva energiu, ktorú poskytne okolité prostredie úplne zadarmo a dá sa povedať, že v neobmedzenom množstve. Jedinú elektrinu, ktorú spotrebuje vykurovací systém, je na pohon a čerpadlo, aj to len vo veľmi malom množstve. Staňte sa vďaka nemu nezávislý od fosílnych palív a pomôžte ochrániť klímu znížením emisií CO2.

K dispozícii máte nízkoteplotné a vysokoteplotné čerpadlá. V prvom prípade sú vhodné napríklad pre nízkoteplotné radiátory či podlahové kúrenia, teda pre nízkoteplotné vykurovacie systémy. Tým totiž stačí na dosiahnutie tepelného komfortu aj nižšia teplota výstupnej vody (nepotrebujú ju zohrievať).

Ďalším variantom je vysokoteplotné čerpadlo typu vzduch-voda. Tie sa hodia pri výmene alebo rekonštrukcii starých kotlov. Nevyžaduje si väčší inštalačný priestor a ich pripojenie k radiátorom a existujúcemu potrubiu je bezproblémové.

Výhody tepelných čerpadiel

  •     Finančná úspora pri energiách spojená s ochranou planéty.
  •     Veľmi tichý chod pri vykurovaní aj chladení.
  •     Vysoká spoľahlivosť, dlhá a bezproblémová životnosť.
  •     Disponujú modernou technológiou.
  •     Čerpajú energiu len z okolitého prostredia.

Ideálne sú aj pre novostavby. Minimálny nárok teploty vykurovacej vody je 55 stupňov Celzia. Ide o najdôležitejší faktor, ktorý presviedča zákazníkov pri výbere tohto typu tepelného čerpadla. Nevymieňajte celý systém, užite si energetickú účinnosť tepelného čerpadla aj bez tohto zásahu spojeného so stratou času a vyššími finančnými výdavkami.