Tekvicový džem základný
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml
Prísady:
- 1 kg tekvice Hokkaido (neolúpanej, očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
- 100 ml vody
- 1 väčší pomaranč
- 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
- 1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker
Príprava:
1. Na prípravu džemu vložíme vo väčšieho hrnca na kúsky nakrájanú tekvicu. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Pridáme šťavu z pomaranča aj s dužinou, a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.