Tekvicový cheesecake

Potrebujeme:

  • 200 g maslových sušienok FIBROKI
  • 300 g tekvice
  • 50 g masla
  • 2 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • lyžička škorice, lyžička zázvoru

Postup:

Tekvicu uvaríme, rozmixujeme, scedíme vodu a necháme vychladnúť. Na dno tortovej formy nasypeme rozdrvené sušienky premiešané s maslom a dáme zapiecť na cca 8 minút pri 150 °C. V miske zmiešame vajcia s cukrom, ricottou a tvarohom, ochutíme škoricou a zázvorom a postupne pridávame vychladnutú tekvicu. Zmes nalejeme na vychladnuté sušienky a dáme späť do rúry. Pečieme cca 40 min. na 160 °C. Po upečení dáme vychladnúť do chladničky.

Výživové hodny na 1 porciu: 249 kcal

Bielkoviny: 21 %
Sacharidy: 48 %
Tuky: 31 %