Tekvicové rizoto s kuracím mäsom

Potrebujeme:

  • hrnček ryže, môže byť aj celozrnná
  • malú tekvicu hokaido
  • cibuľu
  • cesnak
  • olivový olej
  • korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať
  • kuracie alebo morčacie prsia
  • maslo
  • parmezán
  • kurkuma
  • čili korenie (nemusí byť)

Postup:

Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody. Tekvicu očistíme od jadierok, umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme orestovať cesnak, tekvicu, soľ, korenie a uvaríme do mäkka. Následne tekvicu roztlačíme na kašu a pridáme ryžu. Dobre premiešame, aby sa ingredienciie dobre spojili. Môžeme pridať aj kurkumu a čili korenie podľa chuti. Po vypnutí sporáka primiešame do rizota lyžicu studeného masla a nastrúhaný parmezán.

Mäso pokrájané na kúsky osmahneme na oleji, posolíme apokoreníme.

Na tanier servírujeme kopčeky rizota s opečenými kúskami mäsa a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!