Tekvicové rizoto s kuracím mäsom
Potrebujeme:
- hrnček ryže, môže byť aj celozrnná
- malú tekvicu hokaido
- cibuľu
- cesnak
- olivový olej
- korenie
- soľ
- petržlenovú vňať
- kuracie alebo morčacie prsia
- maslo
- parmezán
- kurkuma
- čili korenie (nemusí byť)
Postup:
Ryžu uvaríme v dostatočnom množstve vody. Tekvicu očistíme od jadierok, umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme orestovať cesnak, tekvicu, soľ, korenie a uvaríme do mäkka. Následne tekvicu roztlačíme na kašu a pridáme ryžu. Dobre premiešame, aby sa ingredienciie dobre spojili. Môžeme pridať aj kurkumu a čili korenie podľa chuti. Po vypnutí sporáka primiešame do rizota lyžicu studeného masla a nastrúhaný parmezán.
Mäso pokrájané na kúsky osmahneme na oleji, posolíme apokoreníme.
Na tanier servírujeme kopčeky rizota s opečenými kúskami mäsa a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!