TEKVICOVÉ KARI SO ZÁZVOROM

Ingrediencie:

 1 tekvica hokaido, 1 menšÍ baklažán, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 plechovka krájaných paradajok, kúsok čerstvého zázvoru, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 lyžica arašidového masla, 2 lyžičky kari, šťava z polovice limetky, hrsť nesolených arašidov, olivový olej, šalvia čerstvá alebo sušená, soľ, korenie


Postup:

 Tekvicu rozrežte na polovice a vydlabte dužinu. Nakrájajte na menšie kúsky a naskladajte ich vedľa seba do pekáča. Tekvicu pokvapkajte olivovým olejom, rozprestrite na ňu lístky šalvie, posypte hrubozrnnou soľou a pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C asi 30 minút. Akonáhle je tekvica upečená, hoďte ju do mixéra a so šalviou ju rozmixujte na hladké pyré. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a restujte asi 3 minúty. Pridajte na kocky nakrájaný baklažán a opekajte ďalších 5 minút. K baklažánu vmiešajte nakrájané paradajky, kokosové mlieko, tekvicové pyré, arašidové maslo a kari. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a pod pokrievkou nechajte prebublávať asi 15 minút. Do kari nakoniec vmiešajte arašidy a ochuťte limetkovou šťavou, soľou a korením. Podávajte s celozrnnou basmati ryžou, červenou šošovicou alebo quinoou.

Zdroj: NATURHOUSE