TEKVICOVÁ POLIEVKA S MRKVOU A JABLKAMI

Polievka z tekvice v zime zahreje, zasýti aj bez ďalšieho chodu a táto verzia obsahuje aj zdravú mrkvu a jabĺčka.

Na štyri porcie potrebujete:

- 2 lyžice masla
- 1 na malé kocky pokrájanú cibuľu
- 2 na malé kocky pokrájané mrkvy
- 1 na malé kocky pokrájané jablko
- 2 šálky upečenej oranžovej tekvice (Rúru predhrejte na 200°, tekvicu prepoľte, vyberte semienka, ošúpte a pokrájajte na kocky. Dajte do rúry na plechu vystlanom papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a ochuťte soľou a čiernym korením. Pečte kým tekvica nezmäkne, no nemala by sa rozpadávať – približne 20 minút. Nechajte vychladnúť.)
- 1 lyžicu šalvie
- 1 šálka smotany na varenie
- 3 šálky kuracieho vývaru
- soľ a čerstvo pomleté čierne korenie

V hrnci roztopte maslo a opražte cibuľu, mrkvu, jablko, tekvicu a šalviu (okolo 8 až 10 minút). Preložte do mixéra, urobte pyré, ktoré vráťte do hrnca a pridajte vývar.

Nechajte 15 minút variť. Následne pridajte smotanu a varte ďalších päť minút tak, aby polievka nezovrela. Nakoniec dochuťte soľou a korením.