Tekutinami proti neestetickým tukovým faldíkom? Ide to!

 

Keďže žiadny zázračný liek nevymysleli (ak vymysleli, tak určite nefunguje), chudnutie aj naďalej zostáva záležitosťou, pri ktorej je potrebné dodržiavať rozumné pravidlá, mať trpezlivosť a pevnú vôľu. Podporiť fungovanie metabolizmu (teda aj stratu tuku) a vylučovanie toxínov však možno prostredníctvom špeciálnych čajov. Ktoré to sú?
 
Klasikou“ je zelený čaj
Pravidelné pitie kvalitného zeleného čaju zrýchľuje spaľovanie tukov, vďaka čomu ho možno nazvať podporným prostriedkom pri chudnutí. Obsahuje množstvo katechínov i kofeínu, ktoré kladne ovplyvňujú proces chudnutia. Čaj pite dva až trikrát denne. Ak pijete aj kávu, dajte si pozor na kofeín, a zároveň zvýšte celkový príjem tekutín (čistej vody), pretože kofeín odvodňuje. Alternatívou zeleného čaju môže byť Oolong čaj, ktorý je podľa niektorých pri chudnutí ešte účinnejší.
 
Žihľava odbúrava tuk a ničí toxíny
Nenáročná rastlinka, ktorá rastie v každej záhrade, je pre chudnutie prínosom. Je bohatá na vitamín C, minerály a fytochemikálie. Využíva sa pri očistných kúrach, lebo má schopnosť vyplavovať toxíny a pôsobí ako diuretikum. Oceníte ju i v prípade, že trpíte zápchou. Žihľavový čaj pite 3-krát denne ochutený citrónovou šťavou.
 
Zázvorom nielen proti vírusom
Koreň ďumbiera využívame na prípravu čajov väčšinou počas zimného obdobia, keď na nás číhajú vírusy. Lenže zázvor má schopnosť pozitívne ovplyvniť metabolizmus a potláčať chuť do jedla. Ako chutí najlepšie? Očistený 3 cm kúsok zalejte vriacou vodou, nechajte lúhovať, pridajte citrón. Pite pred jedlom trikrát denne.
 
Nebojte sa kombinovať!
Chutí vám jesť? Chuť do jedla môžete znížiť aj pitím čaju pripraveného z rovnakej dávky čiernej bazy, feniklu, lipy, harmančeka a mäty. Čaj sa lúhuje 15 minút a pije dvakrát denne.
 
Čo je dôležité?
Nezabúdajte, že aj bylinky, ak sa konzumujú vo veľkom množstve, môžu mať nežiaduce účinky. Skôr ako sa pre konkrétny čaj rozhodnete, zistite si, akú dlhú dobu ho možno piť, pretože prestávky v pití čajov sú veľmi dôležité.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Marcus