Tatranská Grand Restaurant vám naservíruje leto v horách
Radi trávite leto v horách? V tom prípade sa nechajte zlákať novým letným menu v Grand Hoteli Kempinski High Tatras, ktoré je inšpirované lesom a všetkým tým, čo v ňom rastie a žije. Na tanieri vám tak pristanú malé umelecké diela s vôňou hôr v podaní šéfkuchára Miroslava Zamišku a jeho tímu.
„Chceli sme našich hostí prekvapiť niečím netradičným. V novom menu sme sa preto inšpirovali tatranskou prírodou. Použili sme najmä lokálne suroviny a prísady z lesa a okolia, ako napríklad ihličie, lesné jahody, huby, nechýbajú ani bylinky z našej vlastnej záhradky a jedlé kvietky na dozdobenie,“ hovorí o novom menu pripravenom spolu so svojim tímom Miroslav Zamiška, šéfkuchár hotelovej Grand Restaurant.
Ochutnať môžete konfitované líčka z diviaka a cassoulet z tekvice a cukety, grilovaný chrbát zo srnca, domáce zemiakové šúľance s tatranskými hubami či jemne zaúdený grilovaný chrbát z divokého zajaca s marinovanou baby mrkvou, domácim egrešovým kompótom a marhuľou. V hoteli si sami vyrábajú aj olej z ligurčeka, ktorým dochucujú polievku s esenciou holuba, cukrovým hráškom a stopkovým zelerom. Na svoje si prídu aj tí, ktorí majú radi tradičné lokálne jedlá, ako šúľance a džadky.
Ako sladkú odmenu na záver by ste si mali dopriať dezert High Tatras Forest. Pripomína tatranskú lesnú čistinku a získa si vás nielen svojím vzhľadom, ale aj chuťou. Nájdete v ňom totiž lesné ovocie, ihličie z borovice, jedlý mach, jedlé kamienky či čokoládové stromy.
Reštaurácia Grand Restaurant je známa svojou vynikajúcou kuchyňou. Každoročne sa umiestňuje na popredných miestach najlepších reštaurácií na Slovensku a tento rok získala ocenenie Gurman Award 2018 v kategórii najlepšia hotelová reštaurácia.
Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras