Tartaletky plnené šunkovým krémom
Čas: 60 minút
Potrebujeme
- 150 g Slovenská šunka Mecom
- 150 g masla
- Soľ, čierne korenie
- 2 PL kyslej smotany
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 2 ČL chrenu
- 250 g hladkej múky
- 1 vajíčko
- 125 g masla
- 1 ČL soli
- studená voda
Postupujeme
Z múky, vajíčka, masla a soli rukami vymiesime kompaktné cesto. Podľa potreby pridávame po lyžiciach studenú vodu tak, aby sa cesto spojilo ale nebolo lepivé.
Cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kruhy a vložíme do tartaletkových formičiek. Tie následne prikryjeme papierom na pečenie a naňho nasypeme fazuľu. Tá zabezpečí, že sa počas pečenia cesto nenadvihne.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 – 20 minút, následne odstránime fazuľu s papierom na pečenie a dopekáme 5 – 10 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme do penova, osolíme a okoreníme. Ručne vmiešame nadrobno nakrájanú šunku a kyslú smotanu izbovej teploty.
Smotanu na šľahanie a chren vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do ostaných surovnín. Necháme zachladiť a následne plníme tartaletky šunkovou plnkou. Podávame zachladené.
Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk