Tartaletky plnené šunkovým krémom

Čas: 60 minút

Potrebujeme

  • 150 g Slovenská šunka Mecom
  • 150 g masla
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 PL kyslej smotany
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 2 ČL chrenu
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 125 g masla
  • 1 ČL soli
  • studená voda
     

Postupujeme

Z múky, vajíčka, masla a soli rukami vymiesime kompaktné cesto. Podľa potreby pridávame po lyžiciach studenú vodu tak, aby sa cesto spojilo ale nebolo lepivé.

Cesto rozvaľkáme, povykrajujeme kruhy a vložíme do tartaletkových formičiek. Tie následne prikryjeme papierom na pečenie a naňho nasypeme fazuľu. Tá zabezpečí, že sa počas pečenia cesto nenadvihne.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 – 20 minút, následne odstránime fazuľu s papierom na pečenie a dopekáme 5 – 10 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.

Maslo izbovej teploty vyšľaháme do penova, osolíme a okoreníme. Ručne vmiešame nadrobno nakrájanú šunku a kyslú smotanu izbovej teploty.

Smotanu na šľahanie a chren vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do ostaných surovnín. Necháme zachladiť a následne plníme tartaletky šunkovou plnkou. Podávame zachladené.

Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk