Taliansky pistáciový krém

Suroviny:

  • 125g surových, nesolených, lúpaných pistácií
  • 30g masla
  • 190ml plnotučného mlieka alebo smotany
  • 1 šálka nasekanej kvalitnej bielej čokolády 
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup:

Stredne veľký hrniec s vodou priveďte do varu a pridajte olúpané pistácie. Nechajte ich 3 minúty prevrieť, potom sceďte a položte na čistú kuchynskú utierku. Pistácie zbavíme šupky, následne vložíme do mixéra. Maslo a mlieko zahrievame v hrnci, pridáme bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa neroztopí. 
Do mixéra s pistáciami pridáme zvyšných 125ml mlieka, práškový cukor a soľ. Následne vmiešame rozpustenú zmes bielej čokolády, masla a mlieka.
Mixujeme na strednej rýchlosti, kým sa pistácie nezmenia na pastu. Potom mixujeme pri vysokom výkone 30 sekúnd až minútu, kým sa textúra nestane hladkou a krémovou. Hotovú zmes vložíme do vzduchotesnej nádoby a uskladníme v chladničke. Pistáciový krém vydrží v chladničke cca 2 týždne.

Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:

 

Zdroj foto: canva