
Taliansky pistáciový krém
Suroviny:
- 125g surových, nesolených, lúpaných pistácií
- 30g masla
- 190ml plnotučného mlieka alebo smotany
- 1 šálka nasekanej kvalitnej bielej čokolády
- 2 lyžice práškového cukru
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Postup:
Stredne veľký hrniec s vodou priveďte do varu a pridajte olúpané pistácie. Nechajte ich 3 minúty prevrieť, potom sceďte a položte na čistú kuchynskú utierku. Pistácie zbavíme šupky, následne vložíme do mixéra. Maslo a mlieko zahrievame v hrnci, pridáme bielu čokoládu a miešame pokiaľ sa neroztopí.
Do mixéra s pistáciami pridáme zvyšných 125ml mlieka, práškový cukor a soľ. Následne vmiešame rozpustenú zmes bielej čokolády, masla a mlieka.
Mixujeme na strednej rýchlosti, kým sa pistácie nezmenia na pastu. Potom mixujeme pri vysokom výkone 30 sekúnd až minútu, kým sa textúra nestane hladkou a krémovou. Hotovú zmes vložíme do vzduchotesnej nádoby a uskladníme v chladničke. Pistáciový krém vydrží v chladničke cca 2 týždne.
Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:
Zdroj foto: canva