TALIANSKO: Domáce vege ravioly
Suroviny:
- 400 g hladkej múky
- 5 vajec
- voda podľa potreby
- 1 lyžička olivového oleja
- 170 g mexickej sójovej
- nátierky Easy Sandwich
- 1 lyžica masla
- 2 hrsti rozmarínu
- soľ, korenie na dochutenie
Postup:
Múku zmiešame so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridáme vodu a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho aspoň 30 minút oddýchnuť v chladničke.
Cesto vyberieme, rozdelíme na štyri kusy a z každého vyvaľkáme plát (cca 3 mm vysoký). Malým pohárikom vykrajujeme kolieska (musí ich byť párny počet).
Uprostred kolieska dáme pol lyžičky nátierky. Okraj potrieme rozšľahaným vajcom, navrch položíme druhé koliesko a po obvode ich spojíme dokopy vidličkou.
Ravioly varíme v osolenej vode, hotové sa vyplavia zhruba po troch minútach.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme rozmarín a hotové ravioly. Všetko dokopy ľahko osmažíme. Posypeme strúhaným parmezánom, premiešame a podávame.