Tagliatelle s cheddarovou omáčkou
Uvariť si môžete obľúbené jedlo aj nejakú novinku, ktorú ste ešte neskúsili. K cestovinám, pečeným zemiakom či sendvičom z pečeného hovädzieho mäsa môžete pripraviť sýtu cheddarovú omáčku.
Ingrediencie:
2 PL múky, 2 PL masla, 1 cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, 2 šálky plnotučného mlieka, 6-8 klinčekov, soľ, biele korenie, červené korenie, 420g nastrúhaného cheddaru, 100g nastrúhaného parmezánu.
Postup:
Do cibule urobíme vidličkou jamky po celom obvode, do ktorých vložíme klinčeky. Vložíme ju do hrnca spoločne s mliekom, štipkou soli, štipkou bieleho korenia a prikryjeme pokrievkou. Varíme na najslabšom plameni. Keď mlieko začne bublať pridáme zhruba 1,5 šálky vody (v ktorej sme varili napr. cestoviny) a necháme variť. Medzitým na masle krátko opražíme cesnak. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme múku. Miešame, až kým nám nevznikne pasta, ktorú vlejeme do mlieka a ďalej miešame, kým nevznikne lesklá hustá zmes. Pridáme cesnak a postupne za stáleho miešania prisypeme cheddar, potom aj samotný parmezán. Pred podávaním môžeme omáčku okoreniť ešte červeným korením.
Tip na darček: Sada malých skúmaviek s kampotským korením v darčekovej krabičke obsahuje čierne, červené a biele korenie v skúmavkách umiestnených v tmavej voňavej drevenej škatuľke. Ocenia ju koreninoví nováčikovia aj skúsení gurmáni.