SVIEŽE JAHODOVÉ REZY
Cesto: 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, ½ prášku do pečiva
jahodový džem, čerstvé jahody
Krém I.: 2 jahodové pudingy, 750 ml mlieka, 6 lyžíc kryštálového cukru, 150 g masla, 10 g želatíny
Krém II.: 250 g kyslej smotany, 2 biele jogurty, 2 van. cukre, 10 g želatíny
Postup: Žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom, postupne zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov. Na vymastenom a múkou vysypanom plechu upečieme do zlatista. Po vychladnutí natrieme tenkou vrstvou jahodového džemu a rovnomerne poukladáme čerstvé jahody (stredne veľké a na husto).
V mlieku s cukrom uvaríme pudingy a pri stálom miešaní do polovychladnutého pridáme maslo a dobre rozmiešame. Potom postupne vmiešavame vopred napučanú želatínu. Ešte vlažným prelejeme jahody na korpuse. Necháme vychladnúť.
Kyslé smotany zmiešame s jogurtami a vanilkovými cukrami. Postupne opäť vmiešavame napučanú želatínu. Ak by sa vám konzistencia nepozdávala, môžeme ponorným mixérom rozmixovať. Nalejeme na pudingový krém a dobre vychladíme. Krájame pravidelné kocky, môžeme ozdobiť hoblinkami horkej čokolády či Grankom.