Sú suché a lámu sa? Pomôžte vlasom týmito maskami!

 

Základné pravidlo znie – Kvalitná maska aspoň raz týždenne! Pričom nemusíte strácať čas a peniaze výberom masky v drogérii, ale jednoduchým spôsobom si masky na vlasy pripravíte aj doma. Stačia základné suroviny, ktoré máte bežne k dispozícii. Prezradíme vám, ako na to!
 
Prečo sú suché vlasy vlastne suché?
Suché vlasy sú predovšetkým dôsledkom nesprávnej alebo nedostatočnej starostlivosti. Každý vlas je pokrytý ochrannou vrstvou, ktorá je pri suchých vlasoch poškodená (mechanicky alebo chemicky) a treba ju obnoviť. Ideálne doplnením vitamínov a zintenzívnením starostlivosti. Pri extrémne suchých vlasoch odborníci odporúčajú používať namiesto kondicionérov masky na vlasy, ktoré intenzívnejšie hydratujú (masku však nepoužívajte častejšie ako dva- až trikrát týždenne).
 
Stop suchým vlasom!
Suché a lámavé vlasy pôsobia neatraktívnym a zanedbaným dojmom. Potrebujú zvýšenú hydratáciu, ale aj dôkladné vyživenie. Poskytnete ich im tak, že zmiešate jojobový olej a citrónovú šťavu. Naneste masku na vlasy, prikryte igelitom a uterákom a nechajte pôsobiť čo najdlhšie.
 
Zmiešaním medu, olivového oleja a vajíčka získate masku, ktorá je vhodná pre suché a farbené vlasy. Ak vám tri ingrediencie nestačia, môžete pridať citrónovú šťavu, ktorá vlasom dodá oslňujúci lesk.
 
Máte rada zelený čaj, ktorý je plný antioxidantov? Vedzte, že rovnako, ako je dobrý a zdravý na pitie, prospeje aj vašim vlasom. Zásada znie, že vlasy oplachujeme výluhom až po dokonalom umytí šampónom. Zelený čaj z vlasov nezmývame!
 
Suchým vlasom prospeje maska pripravená z avokáda, olivového oleja a citrónovej šťavy. Minimálna doba pôsobenia je 15 minút.
 
Vhodnými surovinami na vyživenie suchých a lámavých vlasov sú banány a mandľový olej. Do roztlačeného banánu pridajte zopár kvapiek mandľového oleja, dobre rozmiešajte a naneste na vlasy.
Použiť môžete aj kvalitný biely jogurt, do ktorého sa pridá banán a olivový olej.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Victor Habbick