STUDENÁ TORTA
Studená torta
Leto sa ešte nekončí (dúfam), a preto sa chcem s vami podeliť o tento recept vhodný na horúce dni.
Potrebujeme:
- 750 g nektariniek
- 600 ml vody
-
150g práškového cukru
-
dva pudingy Zlatý klas
-
dve veľké balenia guľatých piškót
-
džem ríbezľový alebo iný kyselkavý
-
rum
-
šľahačku a čokoládový topping na ozdobenie
-
tortovú formu
Nektarinky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca s cukrom a rozvaríme s trochou vody. Kým sa nám varia nektarinky, nachystáme si piškóty. Pospájame vždy dve natreté džemom. Džemom nešetríme, lebo rýchlo vsiakne do piškót. Keď sú nektarinky rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom a pridáme k nim Zlaté klasy rozmiešané vo vode (500ml) a uvaríme hustú kašu. Na spodok tortovej formy začneme ukladať tesne vedľa seba piškóty pospájané džemom. Pokvapkáme ich rumom a na ne navrstvíme uvarenú horúcu kašu a znova vrstvu piškót. Končíme vrstvou kaše.
Odložíme do chladničky najlepšie cez noc. Pri podávaní ozdobíme šľahačkou a toppingom podľa chuti. Ak náhodou niečo zostane, skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť.
RD