Šťavnatý koláč s višňami

pohar visni

na cesto: 3 hrnceky polohrubej muky, 1/2 balicka prasku do peciva, 2 hrnceky cukru, valenie struhanej citronovej kory, 4 vajcia, hrncek oleja, hrncek Fanty s prichutou bobuloveho ovocia

Posypanie: praskovy cukor

 

Visne dame do sita a nechame dobre odkvapkat, pripadne ich osusime na papierovej utierke. Zmiesame muku s praskom do peciva a preosejeme do nadoby. Primiesame cukor s citronovou korou. Pridame vajcia, olej a Fantu, nadobu uzavrieme a viackrat silno potrasieme, aby sa vsetko dobre premiesalo. Masu este raz dokladne premiesame slahacom, aby sa spojili aj suroviny, ktore sa zachytili na okraji. Cesto nalejeme do vymastenej chlebovej formy, ktoru vylozime papierom na pecenie, a povrch zahladime. Na cesto poukladame visne a kolac vlozime do rury.