Šťavnaté rezne s kyslou kapustou

Potrebujeme:
bravčové karé, môžu byť pre zmenu aj kuracie prsia
kyslá kapusta,
oravská slaninka,
mozzarela,
soľ,
korenie,
cesnak,
bujón,
cibuľa

Množstvo surovín závisí od počtu osôb, pre ktoré varíme.

Postup:
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme.
Rezne prudko osmažíme z oboch strán a uložíme na plech.
Na cibuľke osmažíme kyslú kapustu.
Mäso uložíme na vymastený plech. Na každý plátok mäsa dáme väčšiu kôpku dusenej kapusty, na každú kôpku kapusty dáme plátok slaniny, podlejeme horúcim bujónom a navrch dáme kúsok cesnaku. Dáme piecť do rúry na cca 30 minút.
Potom pekáč vyberieme a na každú kôpku dáme plátok mozzarely, alebo iného syra podľa chuti a vrátime späť do rúry na 10 minút.