Srdiečka pre zamilovaných

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Doba odležania: asi 40 minút
Vystačí na: asi 14 porcií


Prísady:

Na cesto:
240 ml vody
60 g masla
štipka soli
1 PL cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
160 g hladkej múky
4 vajcia

Na náplň:
100 g zmesi lesných plodov (mrazenej)
60 g práškového cukru
250 g polotučného tvarohu
250 g bieleho jogurtu
250 ml smotany na šľahanie
2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na posypanie:
1 zarovnaná PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
cukrárske vrecko s rezanou (Ø 1 cm) a hladkou trubičkou (Ø 1 cm)

Príprava:
1. Na prípravu cesta prevaríme v hrnci vodu, maslo, soľ, cukor a vanilínový cukor. Odstavíme zo sporáka, pridáme múku a vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj hrnca. Vložíme do misy a do vychladnutého cesta zapracujeme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia.
2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (Ø asi 8 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190°C
Teplovzdušná rúra: 170°C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

Prvých 15 minút rúru neotvárame.

3. Srdiečka necháme vychladnúť a pozdĺžne rozkrojíme.
4. Na prípravu náplne prepasírujeme cez sitko rozmrazené lesné plody, pridáme práškový cukor, tvaroh, jogurt a premiešame. Smotanu na šľahanie ušľaháme so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do ovocnej zmesi. Náplňou naplníme cukrárske vrecko s hladkou trubičkou. Srdiečka naplníme a uložíme na 40 minút do chladničky.
5. Pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom.


Z lásky