Srbská omeleta

Potrebujeme:
2 vajcia,
50 g tvrdého syra,
malú cibuľku,
20 g masla,
150 g rajčiakov,
50 g šampiňónov,
30 g oleja,
soľ, korenie, zelenú petržlenovú vňať.

Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme plátky šampiňónov a spolu opražíme. Medzitým sparíme rajčiaky, ošúpeme ich, na drobno nakrájame a pridáme k hubám. Zmes posolíme, okoreníme a vydusíme do husta. Napokon vmiešame posekanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Vajcia rozšľaháme vidličkou s lyžicou vody, soľou a korením a premiešame so strúhaným syrom (trocha si odložíme nabok na posypanie omelety). Na rozohriatom oleji upražíme omeletu, polovicu potrieme pripravenou plnkou, v polovici prehneme, dáme na tanier a posypeme syrom. Podávame s novými zemiakmi.