Spevnite svoje prsia

Patríte medzi tie menej štastné, ktorým nebol nadelený prirodzene krásny dekolt? Rozhodne kvôli tomu nezúfajte. Existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako im ku kráse trošku dopomocť. Inšpirujte sa našimi radami a výsledok vás iste prekvapí.

Najviac prospieva masáž
Presne tak! Masírujte svoje prsia každý deň, napríklad pred tým, ako sa chystáte do sprchy. Prechádzajte po nich končekmi prstov a vykonávajte krúživé pohyby. Vaša pokožka sa tak poriadne prekrví. Vlažná či studená voda ju potom krásne vypne. Existujú tvraj aj také masáže, ktoré môžu vašim prsiam dodať objem, buďte si však vedomá, že ide o dlhodobý proces. Vyskúšajte napríklad tú, kde sa pri masáži stimuluje najcitlivejšia časť vašich pŕs pod bradavkami. Ako masážny prístroj môžete tiež použiť sprchu so špeciálnym masážnym nástavcom. Ak momentálne nie ste single, spojte príjemné s užitočným a o masáž požiadajte priateľa :)

Aj tu pomáha cvičenie
Aj keď prsia nie sú samé o sebe sval, cvičením im jednoznačne pomôžete. Budú tak elastickeckejšie a predovšetkým pevnejšie. Povenujte cvičeniu aspoň niekoľko minút denne a výsledky na seba nenechajú dlho čakať. Vyskúšajte niektorý z nasledujúcich cvikov:
1. Obe ruky predpažte a ohnite v lakťoch tak, aby ste vytvorili pravý uhol. Ruky zatnuté v päsť smerujú dohora.Takto zohnuté ruky pomaly a dôsledne rozpažujte napínaním prsných svalov.
2. Rovnako sa na napínanie prsných svalov sústreďte pri predpažovaní vystretých rúk.
3. Overenou klasikou sú kľuky.
Ako bonus navyše každým cvikom posiľňujete okrem prsných svalov i svaly na rukách.

Pomôže aj kozmetika
Ku krajšiemu vzhľadu vašich pŕs môžu dopomôcť správne kozmetické prípravky. Ponuka je naozaj široká, stačí si len vybrať. V obchodoch či na internete nájdete krémy a masky na spevnenie, zvýšenie elasticity, nárast objemu. Jedenkrát týždenne sa doporučuje urobiť aj peeling určený na jemnú pokožku pre odstránenie odumretých buniek. V prvom rade sa však postarajte o to, aby pokožka vášho dekoltu a pŕs vyzerala zdravo a prirodzene sa leskla. Potom budú aj účinky jednotlivých prípravkov zjavnejšie, viditeľnejšie a citeľnejšie na dotyk. Základom zdravého vzhľadu vašej pokožky je správna životospráva a dodržiavanie pitného režimu. Do svojho jedálnička zaraďte čo najviac čerstvej zeleniny a denne vypite minimálne 3 litre vody alebo neperlivej minerálky.

Výber správnej podprsenky
Správne zvolený top v kombinácii so správnym typom podprsenky dokáže divy. Dlhodobo najobľúbejšou a najpoužívanejšou variantou sú tie s push up efektom. Zriedkavými dokonca nie sú už ani \"double push up\", teda tie s dvojitým efetkom. Tieto podprsenky vaše prsia nadvihnú a dodajú im pekný guľatý tvar. Je tomu tak predovšetkým vďaka množstvu použitej výstuže. Pri výbere podprsenky sa riaďte podľa toho, ako sa v tom ktorom modeli cítite. Každá z nás má osobité preferencie. Nič by vás nemalo tlačiť a taktiež ani pocit stiesnenosti nie je príjemný ani vám ani pre vaše prsia.

Autor: Andrea Zummerová