Špenátový bezgluténový chlebíček
12 porcií
Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.
Zloženie
Na cesto
- 5 ks vajce
- 100 g cukor práškový
- 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
- štipka soľ
- 1 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
- 1 PL citrónová šťava
- 200 ml olej
- 4 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
- 0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- 80 g listový špenát baby nasekaný
Na ozdobenie
- 1 balíček Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
- 3 PL voda
- listový špenát baby (pár lístkov)
Ešte potrebujeme
- forma na srnčí chrbát
- elektrický ručný šľahač
- Vanilkový cukor Dr. Oetker
- Vanilková pasta Dr. Oetker
- Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
- Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 80 min
Príprava: 20 min
Doba pečenia: 60 min
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame špenát. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C
2. Chlebíček necháme vychladnúť. Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme. Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.
Zdroj: Dr. Oetker
Zdroj foto: Dr. Oetker